Først nå får tyskland Gmail

Først nå får tyskland Gmail

Rettighetskonflikt om merkevare er omsider løst mellom Gmail og G-Mail.

Google hadde ikke hellet med seg i Tyskland, da de lanserte Gmail i 2004.

I år 2.000 registrerte nemlig Daniel Giersch merkenavnet G-Mail.

Han gikk derfor til søksmål etter Googles lansering noen år senere, og retten bestemte i 2007 at Google ikke kunne kalle Gmail for netttopp Gmail i Tyskland .

Konflikten over

Derfor har tyske brukere fått adresser i formen brukernavn@googlemail.com.

Det har også ført til at nordmenn på ferie eller forretningsreise i Tyskland ikke nødvendigvis har kunnet logge inn via Gmail.com over hypertekstprotokollen.

Men Google har nå omsider blitt enige med Giersch. Fredag søkte de to partene om en overføring av merkenavnet hos German Patent and Trademark Office.

Også i Storbritannia

Gierschs variant av Gmail var en tjeneste som kombinerte epost og post. Den heter nå Quabb.

Hvor vidt Google i Tyskland nå bytter klang fra googlemail.com til gmail.com, vites ikke, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste. De har heller ikke fått fatt på Giersch for eventuell kommentar.

Men det er mulig det skjer etter «den britiske modellen». Også i Storbritannia fikk nemlig Google Gmail-trøbbel, da det viste seg at selskapet Indepentent International Investment Research sa de allerede hadde en tjeneste med nettopp det merkenavnet.

Her ble partene enige mai 2010, hvorpå påfølgende nye britiske brukere fra og med da begynte å få utdelt gmail.com-adresser.

Les om:

Juss Og It