Cisco kjøper leke-kamera

Cisco kjøper leke-kamera

Cisco kjøper utviklerne av minivideokameraet Flip for 590 millioner dollar.

Cisco utvider sine forretningsområder og annonserte nylig at de skal satse på datasentre. Mer overraskende er kanskje at de også går inn i forbrukermarkedet. Selskapet kjøper nå San Francisco-selskapet Pure DigitalTechnologies for 590 millioner dollar (rundt 3,8 milliarder norske kroner) i aksjer.

LES OGSÅ: Kriger om datarommet

Pure Digital lager minivideokameraet Flip, som har blitt en formidabel suksess i USA. Ifølge selskapet selv har de solgt to millioner enheter og analytikere som nyhetsbyrået AP har snakket med, mener at kun Sony har solgt flere videokameraer i amerikanske butikker det siste året. Flip-kameraene selges for mellom 130 og 230 dollar (840 - 1500 kroner), og mest populært er avanserte filmer i hd-kvalitet.

Flipper ut

Flip har fått navnet sitt etter usb-tilkoblingen som foldes ut og lar brukerne plugge kameraet direkte inn i en datamaskin. Da starter også redigeringsprogrammet som ligger lagret i kameraets minne. I programvaren finnes også funksjoner for å laste filmene direkte opp til Youtube og lignende videosider på nettet.

Hvorfor Cisco kjøper selskapet er noe uklart. Analytiker Ryan Hutchinson hos Lazard Capital sier AP at kjøpet rimer godt med Ciscos overordnede strategi for større nettverksbruk. Desto mer trafikk på nettet, desto bedre går det for Ciscos kjerneprodukter som rutere og svitsjer.

LES OGSÅ: Cisco selger mye mindre

Det spekuleres også i at Cisco har planer om å lage støtte for trådløse nett i kameraene, eller ta disse i bruk til videokonferanser.

Cisco har tidligere kjøpt andre typiske konsumentrettede selskaper som Linksys og Scientific-Atlanta. Og de har mer penger å ta av. Cisco har over 190 milliarder i cash og den mektige toppsjefen, John Chambers, har sagt at lavkonjunkturen gir selskapet muligheter til nye investeringer.

Kameraer Og Fotografi