Illustrasjonsfoto: Opolja/Dreamstime.com

TENK: Apples intervjuspørsmål er ikke som andre intervjuspørsmål. Illustrasjonsfoto: Opolja/Dreamstime.com

Kunne du jobbet for Apple?

Da må du kunne svare på disse 25 spørsmålene, som inkluderer noen skikkelige tankenøtter!

Jobb-intervju kan være nervepirrende saker. Men ofte skal man gjennom en siling før man faktisk kommer så langt som en samtale over bordet. Nedenfor kan du se en liste over spørsmål Apple bruker når de vurderer potensielle jobbsøkere.

Nøtteknekkeren

Spørsmålsrunden blir foretatt på nettstedet Glassdoor, men og en oversikt over noen aktuelle spørsmål er samlet av den britiske avisen The Telegraph. Mange av spørsmålene er lagd for å kaste lys over personligheten til søkeren, men enkelte er også noen vriene tenkeoppgaver.

Det er ikke sagt hvilke typer jobber det er snakk om, men ut ifra de mer generelle spørsmålene som blir presentert her kan vi anta at det ikke er snakk om veldig spesialiserte, tekniske fag. Kanskje det er snakk om ansatte innen Apples retail-fløy, det vil si butikk-ansatte og de som jobber innen support og kundeservice?

Det skal også sies at enkelte mener at "påskenøtter" ikke er relevant for et jobbintervju da de ikke er representative for den faktiske jobbsituasjonen man vil møte, at de er for abstraherte. 

Her er et utvalg av spørsmålene fra artikkelen:

 1. Hvem ville du helst likt å dele en kaffe med, og hvorfor?
 2. Hvem er ditt forbilde, og hvorfor?
 3. Er du kreativ? Kan du nevne et eksempel på noe kreativt?
 4. Hvordan ville du beskrive deg selv?
 5. Av tre esker inneholder én kun epler, én kun appelsiner, og én en kombinasjon av epler og appelsiner. Alle eskene er feilmerket slik at ingen etikett identifiserer eskens sanne innhold. Du åpner en eske, og uten å se inn i den tar du ut en frukt. Ved å se på selve frukten, hvordan kan du umiddelbart sette riktig etikett på alle esker?
 6. Hva ville du si til en kunde som sier at vedkommende ikke liker Apple?
 7. Fortell om den gangen du fikk noe du trodde du ikke hadde fortjent.
 8. Hva er den mest pinlige sangen du har på telefonen?
 9. Hvis du har to egg og ønsker å finne ut det høyeste nivået du kan slipp det ned fra uten at det knuses, hvordan ville du gå frem? Hva er den optimale metoden?
 10. Nevn ett øyeblikk i ditt liv som definerte deg, og hvorfor.
 11. Hva er din største svakhet, og hvorfor?
 12. Hvis du blir gitt en krukke med et utvalg av rettferdige og urettferdige mynter, og du tar ut en og kaster kron-og-mynt med det spesifikke utfallet kron-kron-mynt, hva er sannsynligheten for at du har trukket ut en rettferdig eller urettferdig mynt?
 13. Navngi en person som du ville overlate en viktig livsavgjørelse til.
 14. Hva ville du si til ditt fremtidige og tidligere jeg her og nå?
 15. Hvem er din favoritt-leder?
 16. Du har 100 mynter som alle har en kron- og en mynt-side liggende på et bord. Ti av de ligger slik at mynt-siden ligger vendt opp, mens 90 ligger med kron-siden vendt opp. Du ikke føle deg frem til, eller se, eller på noen annen måte bestemme hvilken side som vender opp for myntene. Del myntene i to like hauger slik at det er et likt antall kron-sider som vender opp i begge. 
 17. Hvor mange barn fødes det hver dag?
 18. Er du smart?
 19. Du setter et glass vann på en platespiller, og setter sakte opp hastigheten. Hva skjer først: vannet skvulper over, glasset velter, eller glasset sklir av?
 20. Hva kunne du tenke deg å gjøre fem år fra nå?
 21. Hvordan ville du teste en brødrister?
 22. Hvis du skulle få en iPhone til å flyte i luften, hvordan ville du gå frem?
 23. Forklar en situasjon der du ga feil råd. Hva var konsekvensene? Hva lærte du av dette?

Via The Telegraph

  Les om: