Svein Aaser til høyre i et arkivbilde ved siden av tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Svein Aaser til høyre i et arkivbilde ved siden av tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Trekker seg fra Telenor-styret

Svein Aaser er uenig med næringsdepartementet og trekker seg nå fra vervet som styreleder i Telenor.

Telenors styreleder Svein Aaser trakk seg fredag fra vervet og begrunnet beslutningen med at han er uenig med næringsministeren i håndteringen av Vimpelcom-saken.

Det var i en børsmelding fredag morgen at beslutningen ble gjort kjent.

- Svein Aaser har i dag meddelt at han med umiddelbar virkning trekker seg som styreleder i Telenor ASA. Svein Aaser har vært styreleder i Telenor ASA siden 16. mai 2012, het det i børmeldingen.

I en pressemelding kort tid etterpå gjorde Aaser det klart at beslutningen skyldes at han og næringsdepartementet er uenige om hvordan Vimpelcom-saken skal håndteres.

Som kjent er Vimpelcom det russiske telekomselskap som Telenor har hatt eierandeler i.

Næringsminister Monica Mæland (bildet) sier hun ikke har tillil til Telenors avtroppende styreleder.
IKKE TILLIT: Næringsminister Monica Mæland (bildet) sier hun ikke har tillit til Telenors avtroppende styreleder. (Foto: Hans Jørgen Brun)

Telenor kjøpte seg inn i Vimpelcom under den russiske finanskrisen på slutten av 1990-tallet og eide i sin tid en tredjedel av aksjene i selskapet. Partnerskapet er senere blitt betegnet som turbulent, blant annet fordi Vimpelcom har vært under etterforskning for korrupsjon.

Her er link til Aasers pressemelding

Næringsminister Monica Mæland opplyste fredag at hun ikke lenger hadde tillit til Svein Aaser som styreleder i Telenor, skriver VG.

- Det er forøvrig andre gang en styreleder i Telenor trekker seg etter uenighet med ministeren, skriver Telecom Revy.

- Det skjedde også med Harald Norvik etter uenighet med daværende statsråd Trond Giske. Svein Aaser har sittet siden 2012. Han ble nylig gjenvalgt for to år. Når han nå går på dagen er det med andre ord dramatisk, ifølge Telecom Revy-redaktør Arne Joramo.

Karriere