(Illustrasjon: Istock)

HVERDAGEN DIN: Slik er det å jobbe innen it, mener Jan Birkeland. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Akkurat sånn er det å jobbe innen it

KOMMENTAR: Jeg har heldigvis sett nok reklamer til å vite akkurat hvordan dere har det, mener Jan Birkeland.

Jeg jobber ikke innen it, men skriver om det. Lenge har jeg drømt om å få tilpass i deres verden, en verden stappfull av vakre mennesker i alle farger og fasonger, et utrolig samarbeid og en arbeidsdag der det største problemet er stive kjevemuskler etter å ha smilt så mye.

Jeg ser det litt for meg på denne måten: Etter å ha droppet glade barn i barnehagen og kun opplevd smil, kjører du til jobben uten noe trafikk, og parkerer rett utenfor kontoret. På vei inn kikker du så vidt på smarttelefonen din, der sekretæren din minner deg på et møte klokken ni, og samtidig at du må sende blomster til din kone.

Vel inne på kontoret blir du tatt imot som en helt, det er en mengde high-fives og modellansikt nummer én viser deg entusiastisk noe som ligner en teknisk tegning. Du smiler tydelig tilbake og gratulerer en tilfeldig selger med headset på for det viktige salget han tydeligvis akkurat gjorde.

Klar for dagens første møte, der alle møter presist, alle er klare, og du kobler deg til projektoren helt uten problemer. Solen skinner gjennom de vanvittige kontorene deres der alt er i glass, betong og litt gammeldags, rød murstein. Modellansikt nummer to rekker opp hånden, spør om noe, og alle ler og klapper hverandre på ryggen. Dere bøyer dere over et nettbrett der en person tegner mens dere alle nikker og er enige om at alt ser kjempesupert ut.

Lunch kommer, og på menyen er det enten salat eller kaffe i store, fargerike kopper. Modellansikt nummer én ler ned i salaten sin, mens du sitter med en ultraportabel og legger siste hånd på verket før du sender det til kunden og fornøyd tar en slurk av kaffen. Flere high fives og mer latter.

Etter en sunn lunsj er det gruppearbeid, der alle bidrar med positiv tilbakemelding og alle peker på fargerike grafer som viser kontinuerlig vekst i selskapet. Noen peker på et smartboard, andre tegner på nettbrettene sine for å få pilene til å gå enda høyere oppover. Samtlige deadliner er møtt, alle budsjetter er holdt og marginene er skyhøye.

Etter endt arbeidsdag tar du deg tid til litt trening. En liten triatlon står for døren, men heldigvis har du smartklokke som tåler både vann, vind og snø. Du svetter ikke, merkelig nok, og før du vet ordet av det står du på en oljeplattform i dress, men med en gul hjelm på hodet. Du viser noe til en ingeniør på et nettbrett, han nikker og smiler og du har reddet oljebransjen med det unike produktet ditt.

På flyet på vei hjem bruker du wifi til å bestille blomster til din kone, plukker opp dine barn fra barnehagen der de løper mot deg, rene i tøyet og kaster seg i armene dine. Vel hjemme samles familien rundt et nettbrett og ser på bilder fra deres siste ferie. Alle ler og koser seg.

Før du legger deg får du mail fra kunden som takker deg hjertelig for den smertefrie implementasjonen av produktet ditt, og lover deg en eksklusiv 10-års avtale som dere signerer under en runde golf i morgen. 

Jan Birkeland er redaktør i PC World og Mac World.

Kommentar