8-tommers Galaxy Note

8-tommers Galaxy Note

Her er Samsungs nye iPad mini-utfordrer.

Mobile World Congress i Barcelona er i gang, og mobilnyhetene kommer på løpende bånd.

I går kunne Samsung presentere sitt nyeste tilskudd i nettbrett-familien, nemlig Galaxy Note 8.

Som navnet tilsier er det snakk om et nettbrett med 8-tommers skjerm. Dermed går den rett i strupen på Apples iPad mini med 7,9-tommers skjerm. Skjermen i Samsungs nettbrett har en oppløsning på 1280 x 800 piksler, mens iPad mini har «bare» 1024 x 768-pikslers skjerm.

Galaxy Note 8 kommer ellers med Android 4.1 Jelly Bean, men Samsung lover å oppdatere til versjon 4.2 senere, skriver våre kolleger i TechHive. Selv om den nyeste Android-versjonen har vært ute i flere måneder, går utrullingen tregt. Det gjenstår å se når "senere" blir for Note 8.

Med og uten 4G

Nettbrettet har for øvrig også en 1,6 GHz firekjernet ARM Cortex A9-prosessor og kommer med 2 GB arbeidsminne. Den fås kjøpt med enten 16 GB eller 32 GB lagringsplass med mulighet for å utvide til 64 GB via mikro-sd-kort. Batteriet er på 4 600 mAh.

Som andre nettbrett i Galaxy Note-serien kommer Note 8 med en såkalt trykksensitiv penn, kalt S-Pen, som kan brukes for å ta håndskrevne notater og lignende. Av fotomuligheter har nettbrettet et 5-megapiksel kamera på baksiden og et 1,3-megapiksel kamera på forsiden.

Note 8 vil også kunne strømme filmer direkte til en Samsung Smart TV via AllShare-funksjonen, akkurat som eksisterende Galaxy-produkter. Den vil også fungere som en fjernkontroll for å styre smart-tv-er, digitalbokser og Blu-ray-spillere.

Det nye Samsung-nettbrettet blir tilgjengelig i andre kvartal og har en anbefalt utsalgspris på 5000 kroner for 4G-modellen og 3500 kroner for WiFi-utgaven, ifølge en pressemelding fra Samsung.

Samsung-brett i mange størrelser

Samsung har allerede et Galaxy Note-brett med 10,1-tommers skjerm og tilbyr også Galaxy Note II med en 5,5-tommers skjerm. Sistnevnte kalles for en "phablet" da den ligger et sted mellom en telefon og nettbrett.

Selskapet selger også Galaxy Tab 2-nettbrett med både 7-tommers og 10,1-tommers skjerm, samt en eldre Galaxy Tab med 7,7-tommers skjerm, ifølge IDG News.