Adobe lanserer Reader for iOS

Adobe lanserer Reader for iOS

Gratis PDF-leser som støtter kryptering.

Adobes Reader-program er husets egen PDF-leser.

Du kjenner sikkert Reader fra Mac eller Windows, og nå kommer den som egen app til iOS.

Nå skal det sies at iOS, operativsystemet for iPhone og iPad, allerede har innebygd støtte for det populære PDF-filformatet. Apples e-bok-leser iBooks håndterer også PDF-dokumenter på en utmerket måte.

Derimot har Adobe videreutviklet dette formatet med årene, med en lang rekke avanserte funksjoner som tidligere ikke fantes i iOS. Dette rettes når Adobe nå lanserer Reader for iOS.

Lese, søke, skrive ut

I tillegg til å selvfølgelig kunne lese, søke i, maile og skrive ut PDF-dokumenter, kan Reader for iOS lese PDF-portfolioer samt PDF-pakker (PDF Packages).

Reader for iOS kan også se anmerkninger (annotations) og markeringer (drawing markups). I tillegg kan anmerkninger som Sticky Notes vises.

Reader kan videre lese passordbeskyttede PDF-dokumenter, i tillegg til Adobe LiveCycle Rights Management-sikrede filer og krypterte filer opp mot AES256-kryptering.

Adobe CreatePDF

Det Reader for iOS derimot ikke kan, er å skrive til PDF-filer. Det håndterer Adobe derimot i en egen app kalt CreatePDF, og som er en forlengelse av deres skytjenester. CreatePDF er en betalingsapp.

Du kan laste ned Adobe Reader for iOS gratis fra iTunes App Store her. Du kan kjøpe Adobe CreatePDF for iOS for 70 kroner i iTunes App Store her.

Via Adobe. Se en promo-video nedenfor.

Komponenter