Alt om spill på Mac DEL 3: Hvilken Mac er best til spill?

Alt om spill på Mac DEL 3: Hvilken Mac er best til spill?

Unngå Mac med integrert grafikk hvis du skal spille mye.

Hva slags Mac-er egner seg for å spille på?

Har en litt ambisjoner, bør en stort sett styre unna maskinene med integrert grafikk - dette gjelder typisk Mac mini-modellene samt MacBook og de minste i MacBook Pro-serien av bærbare.

Av de nye iMac-maskinene ønsker vi spesielt å trekke frem den store 27-tommeren som en god kandidat til spill, også 3D-spill. Det er en modell med ATI Radeon HD 4850-grafikkprosessor med 512 MB GDDR3-hukommelse. Maskinen finnes både med tokjerneprosessor av typen Intel Core 2 Duo med klokkefrekvens på 3 GHZ, og i firekjerne-modell med prosessor av typen Intel Core i5 eller Core i7. Og med den sjenerøse LED-bakbelyste skjermen med oppløsning på intet mindre enn 2560 x 1440 piksler er dette uten tvil en rå maskin.

Begrensningene man eventuelt måtte møte i maskinvaren vil de fleste spill som oftest tilpasse seg. Så selv om en ikke kan bruke de aller råeste skjermkortene med DirectX 11-grafikk som finnes der ute, vil man likevel kunne kjøre spillet.

Det finnes egne nettsteder der folk deler sine erfaringer med forskjellige spill kjørt på Mac, og viser frem egnede innstillinger. Et slikt sted er for eksempel macgaming.ca. Nettsiden er vel verd et besøk dersom en er nysgjerrig på hva som virker av de mer intensive og krevende spillene.

Hva krever Strarcraft 2?

Når det gjelder kravene til maskinvaren for spill kan vi ta Starcraft 2 som et eksempel. Spillet er fremdeles under utvikling, og for Mac er ikke minstekravene kjent ennå. Men det er et helt nytt spill, så det er med en viss interesse at man kan se på behovene. Et slikt oppsett må kunne regnes for å være representativt for flere av de mer krevende spillene.

Windows-maskiner ser ut til å måtte ha minst en prosessor med 2,2GHz hastighet, minimum 1 GB med ledig RAM, et grafikkort med minst 128MB video-minne samt 4 GB med ledig plass på harddisken.

Dersom det er liknende krav til Mac, trenger man altså ikke nødvendigvis ha den aller nyeste maskinen, men det mest avgjørende blir å se hva slags skjermkort som kreves.

For Windows legger Blizzard terskelen ved et 128 MB nVidia GeForce 6600 GT eller ATI Radeon 9800 Pro. Dette burde være innen rekkevidde for de fleste nyere maskiner, spesielt for dem som har valgt iMac-modeller uten integrert grafikk-GPU, men med dedikerte skjermkort.

En annen faktor for noen vil være gaming-kontrollere og drivere. Dersom man skal styre spillene med annet enn tastatur og mus, har våre Windows-kolleger en god del styrespaker og slikt å velge mellom. Her er tilbudet relativt begrenset for OS X-flaten.

Det mest avgjørende er drivere, og noen ganger vil man finne uoffisielle drivere som entusiaster har mekket sammen, men som ikke er støttet offisielt. Opplevelsen kan variere, med andre ord.

Et eksempel på en kontroller som kan drives under OS X er Belkins n52te. Satser du seriøst på spill av typen FPS, MMORPG eller RTS, er dette en kontroller for deg. Men de aller fleste spill vil du likevel kunne bruke med standard tastatur og mus.

I DEL 4 AV ARTIKKELSERIEN "ALT OM SPILL PÅ MAC" TAR VI FOR OSS WINDOWS PÅ MAC OG DE ULIKE VIRTUALISERINGSLØSNINGENE. FØLG MED PÅ MACWORLD.NO MANDAG 10. MAI.

Komponenter