Apple forbyr beskyttelsesfilm

Apple forbyr beskyttelsesfilm

Vil slutte å selge skjermbeskyttelse for iPod, iPhone og bærbare Mac-er.

Amerikanske Macworld og nettstedet iLounge rapporterer at Apple har planer om å stoppe alt salg av skjermbeskyttelse i sine butikker fra og med mai. Det nye forbudet omfatter også antirefleksfilm, håndstøttebeskyttere for bærbare og alle iPhone- og iPod-etuier som kommer med skjermbeskyttelse.

Mange har hatt nytte av beskyttelsesløsninger til sin iPhone, iPod eller bærbare Mac. Dels for å beskytte skjermen fra smuss og riper, dels for å forhindre plagsomme skjermreflekser. Produktene er blant de mest populære på Apple Store. Nøyaktig hvorfor Apple vil sette en stopper for salget er ikke kjent, men det er flere spekulasjoner ute og går.

Ødelegger skjermen

En årsak kan være at produktene er vanskelige å påføre uten å få luftbobler eller andre skavanker og blir derfor oftere returnert . Luftboblene kan blant annet gjøre det vanskeligere å bruke multitouch. Det er også mulig at Apple vil gi et inntrykk av at produktene tåler en støyt og derfor ikke trenger beskyttelse.

Våre amerikanske kolleger tror det ikke er helt tilfeldig at avgjørelsen kommer i forkant av iPad-lanseringen i begynnelsen av april. Har Apple planer om å lansere sin egen produktserie?

Flere leverandører er nå i ferd med å fjerne selve skjermbeskyttelsen fra produktene sine for å ikke bli kastet ut av Apples butikker. Apple har ikke kommentert saken overfor våre amerikanske kolleger.

Les om: