Apple med lanseringsskred

Apple med lanseringsskred

Har sluppet nye stasjonære Mac-er, en ny skjerm og en ekstern styreflate.

To helt nye produkter og tre oppdateringer er resultatet av nedetiden på Apple Store tirsdag formiddag.

Batterilader

Den minste, og kanskje mest uventede nyheten er Apple Battery Charger.

Batteriladeren koster 249 kroner og kommer med seks oppladbare batterier, hvorav to kan lades av gangen. Ifølge Apple har batteriene en levetid på 10 år.

Laderen skal være svært effektiv og miljøvennlig, og de oppladbare batteriene er ment for bruk i ditt trådløse tastatur, din trådløse mus eller styreflate.

Trådløs Magic Trackpad

Tirsdagens andre nyhet er en Bluetooth-basert styreflate som fungerer med alle stasjonære Mac-er.

Magic Trackpad bruker den samme multitouch-teknologien som på en bærbar Mac, men ifølge Apple har du 80 prosent mer plass å boltre deg på.

Den kan fint brukes i stedet for en mus, og du kan også bruke den med din bærbare Mac.

Prisen på Magic Trackpad er 599 kroner på Apple Store.

iMac med bedre grafikkort

I tillegg til batterilader og styreflate, har Apple også sluppet nye iMac-modeller. iMac kommer fortsatt i en 21,5-tommer- og en 27-tommer-utgave, men nå med ny prosessor-arkitektur og kraftigere grafikkort.

21,5-tommeren kommer nå som standard med en 3,06 gigahertz Intel Core i3-prosessor, med mulighet for oppgradering til Core i3 med 3,2 gigahertz eller Core i5 med 3,6 gigahertz.

På 27-tommeren kan du velge mellom en 3,2 gigahertz Intel Core i3 med to kjerner eller en 2,8 gigahertz Intel Core i5 med fire kjerner. På toppmodellen kan du også få Intel Core i7 med 2,93 gigahertz.

Apples alt-i-ett-maskinen kommer også med nye grafikkort. I 21.5-tommeren kan du velge mellom ATI Radeon HD 4670 med 256 megabyte minne eller ATI Radeon HD 5670 med 512 megabyte-minne. 27-tommeren med tokjerne-prosessor kommer med en ATI Radeon HD 5670 med 512 minne, mens 27-tommeren med fire kjerner kommer med ATI Radeon 5750 med 1 gigabyte minne.

Som standard kommer alle modellene med 4 gigabyte ddr3 sdram i to 2 gigabyte-brikker. Inngangsmodellen med 21,5-tommer skjerm kommer med en 500 gigabyte harddisk, mens de tre andre har 1 terabyte diskplass som standard.

21,5-tommeren har en startpris på 10 490 kroner inkludert moms, og 27-tommeren koster fra 14 490 kroner inkludert moms.

TEST:

iMac 27-tommer Core i5

12-kjerners Mac Pro

Apple har også annonsert en ny Mac Pro. Proffmaskinen kommer nå med Intel Xeon-prosessorer med opptil 12 kjerner som gir opp mot 50 prosent bedre ytelse enn forgjengeren, ifølge Apple.

En annen nyhet er at det nå er mulig å ha en 512 gigabyte ssd-disk i en eller alle fire harddiskplasser. Som standard kommer begge modellene med en 630 gigabyte harddisk med 7200-rpm.

Maskinen har fått raskere grafikkort i form av enten et ATI Radeon HD 5770 eller Radeon 5870 med 1 gigabyte minne. Den har doble porter for Mini DisplayPort og en dual-link DVI-port. Antall usb-porter er fem, mens antall Firewire-porter er fire.

Den nye modellen av Mac Pro blir tilgjengelig i august, og har en startpris på 19 990 kroner inkludert moms.

TEST:

Rå, men kostbar Mac Pro

Cinema Display i september

Etter svært lang ventetid, har Apple også sluppet en ny skjerm. Den nye 27-tommer LED Cinema Display, har en oppløsning på 2560 x 1440 punkter, noe som gjør at man får 60 prosent mer arbeidsplass enn i den mindre 24-tommer-modellen. Skjermen har et IPS-panel, noe som blant annet gir en svært god innsynsvinkel (178 grader).

Skjermen kommer med innebygd webkamera, høyttalere, mikrofon, tre USB 2.0-porter, samt en MagSafe-adapter som kan lade en tilkoblet MacBook eller MacBook Pro. Prislappen er på 999 dollar. Norske priser blir offentliggjort ved et senere tidspunkt.

Macworld.no kommer tilbake med ytterligere informasjon om de enkelte produktene i løpet av uka. Følg med!

Les om: