Apples voluminnkjøpsprogram i Norge

Apples voluminnkjøpsprogram i Norge

Bedrifter kan enkelt finne, kjøpe og distribuere apper og bøker i stor skala.

Gode nyheter for it-avdelingen: Apples voluminnkjøpsprogram er kommet til Norge.

En stor utfordring for de it-ansvarlige er å sørge for at alle ansatte i en bedrift har tilgang til de riktige versjonene av de riktige programmene til enhver tid.

I pc-verdenen lager man gjerne såkalte images av en ideell installasjon som så rulles ut til maskinene i bedriftens nett. Et alternativ er å bruke klienter.

Langt mer utfordrende blir det når de ansatte ønsker å installere egen programvare på en maskin de kanskje også tar med seg hjem. Og hva med mobile enheter som en iPhone eller iPad?

Volume Purchasing Program

Apples voluminnkjøpsprogram Volume Purchasing Program (VPP) lar administratorer kjøpe inn og distribuere apper og bøker i stor skala for både Mac og iOS-enheter. Betaling skjer over kredittkort eller PayPal.

I tillegg til å kunne distribuere apper som finnes alment alment tilgjengelig i iTunes AppStore, kan tilpassede B2B-apper for iOS leveres fortrolig gjennom programmet. Apples samarbeid med IBM benytter seg blant annet av slike løsninger, og store bedrifter har ofte spesielt tilrettelagt programvare som ikke hvemsomhelst kan laste ned.

Mobile Device Management

Man velger selv om man ønsker å benytte seg av tredjeparts MDM-programvare (Mobile Device Management), eller å benytte seg av løsningen som inngår i VPP

Innhold distribueres direkte til brukerne ved hjelp av koder som de løser inn. Personvernet gjennom bruk av personlig Apple-ID ivaretas ved at ID-en registreres i VPP-tjenesten, men forblir fortrolig.

VPP-ordningen krever registrering før programvaren rulles ut, i tillegg til at utviklere må åpne for ordningen spesielt. For utviklere er dette selvfølgelig godt nytt.

Utdanning

Apple har også et tilsvarende VPP-program for undervisnings-sektoren - les mer om dette her .

Du kan lese mer om Apples voluminnkjøpsprogram her . Flere detaljer finner du i dette dokumentet.

Les om: