Domeneshop lover å ta grep

Domeneshop lover å ta grep

Har bare en time med backup-strøm. Det holdt ikke i går.

I går ettermiddag gikk mye galt for Domeneshop. Alle tjenestene i serverrommet gikk ned for telling etter et langvarig strømbrudd, og dermed gikk også de fleste kundenes nettsider ned.

Én time med UPS-strøm holdt ikke, ettersom strømbruddet varte fra 13-tiden til litt over klokka 16.

- Årsaken var sannsynligvis bygningsarbeid der en strømkabel knakk. Hafslund måtte koble på generator, og det tok sin tid. Historisk sett har det vært bra oppetid i Oslo sentrum, det har gjort nytten de siste 15 årene, og vi har UPS-er med store batterier, men i går holdt det ikke, sier styreleder i Domenshop, Dag Fredrik Øien.

- Det er det lengste strømbruddet vi har opplevd noensinne.

Måtte ta ned serverne

Etter en time på UPS så Domeneshop seg nødt til å ta en kontrollert nedstenging av serverne. Dermed gikk webhotell, www-videresending, epost på domeneshops server og colocation-tjenestene også ned.

- Hele vårt nettverk i den bygningen serverrommet er ble berørt. Vi har en del av nettverket vårt i våre kontorlokaler, og det var ikke berørt, sier Øien, som dermed bekrefter at samtlige kunder med webhotell og colocation ble berørt.

Ikke redundans

- Dere har altså ikke redudans, et annet datasenter på annen lokalisjon?

- Vi har ett datasenter der vi har backup-strøm i form av batteridrift dimensjonert etter statistikk over tidligere strømbrudd. Men dette strømbruddet oversteg det vi har sett de siste 15 årene med fire ganger, sier Øien.

- Vi kommer til å gjøre endringer på strømsituasjonen vår etter dette, legger han til.

Les om:

Komponenter