Effektiv trening med iPhone og iPod

Effektiv trening med iPhone og iPod

iPhone-GPS og nano-skritteller hjelper deg å holde formen.

Nike kutter ut sensoren til fordel for GPS i ny løpe-app.

Nike og Apple har lenge hatt et samarbeid gående når det gjelder integrasjon av sportsutstyr mot iPod-musikkspillere.

Under NIke+-fanen finnes det sensorer som festes i eller til løpeskoene, og som sender data om løpeturen tilbake til en iPod, iPhone eller et armbånd.

GPS istedenfor sensor

Nå går Nike ett skritt lengre når de lanserer en egen iPhone-app som bruker GPS-senderen til å spore treningsøkten - uten bruk av Nike+-sensorene.

Les også: Hjertemonitor med iPod

GPS-mottakeren registrerer bevegelsene og sporer fremgangen på et kart samtidig som hastighet og tempo registreres. Informasjonen kan fortløpende leses av i app-en, og også benyttes til å sprenge egne grenser ved å stadig sette nye mål.

Det er fremdeles støtte for oppasting av løpsinformasjon mot nikeplus.com hvor du kan se dine turer grafisk på et kart, skryte av dem overfor venner og ikke minst også ta utfordringer som andre stiller.

Også innendørs

Men Nike går enda lengre. GPS finnes bare på iPhone - men app-en kan også brukes på en iPod Touch - og også innendørs. Da er det det innebygde akselerometeret som tar over og tegner opp bevegelsene. Forøvrig fungerer app-en likt.

Nano-pedometer

Og det siste har også Apple tenkt på. I nye iPod nano er det en egen app for skrittelling. Tid, tempo og skritt registreres og kan på samme måte sendes til nikeplus.com. Perfekt for årets kontor-utfordring.

Les også: Nike og Apple utfordrer

Du kan lese mer om Nike+ her . Du kan lese mer om nye iPod nano her .

Nike+ GPS-app for iPhone og iPod Touch kan kjøpes i iTunes AppStore for 11 kroner her .

Les om:

Komponenter