En skjerm på hver usb

En skjerm på hver usb

Nå kommer en smart usb-dings som lar deg koble en skjerm til hver usb-port i maskinen din.

Desto flere usb-innganger du har, desto flere skjermer kan du koble til. Sunix har nemlig utviklet et usb-adapter som lar deg koble flere pc-skjermer til datamaskinen, uten å trenge flere utganger på grafikkortet.

LES OGSÅ: Fet flerskjermsløsning

Sunix VGA2625 lar deg koble skjermer til via usb, og det er bare fantasien, eller antall usb-porter, som setter grenser. Den nye serien med usb/DVI-adaptere kommer ifølge selskapet i løpet av juni.

VGA2625-serien består av tre ulike produkter. Den enkleste løsningen benytter seg av en Nivo DL-120-krets og leverer bilder i opp til 1400 x 1050-oppløsning og 24 bits farger. De to neste er bygd rundt den mer avanserte DL-160-kretsen, og leverer oppløsning på 1600 x 1200. De to siste leveres enten med DVI eller VGA-plugg.

Alle enhetene er vifteløse og tar strømmen direkte fra usb-porten. For å få herligheten til å fungerer kreves det at du installerer programmet Virtual Graphics, som lar deg velge oppløsning og skjermkonfigurasjon. Det er mulig å klone skjermbildet, eller bruke skjermene til å utvide skrivebordet i forskjellige retninger.

Ettersom VGA2625-serien fungerer over usb, passer ikke løsningen til avansert 3D-spill eller andre grafikktunge programmer. Til det er usb 2.0-grensesnittet for tregt.

Sunix har ikke satt noen pris på de tre produktene, men om de styrer seg litt og tilbyr dem til en vettug pris, er dette en grei og enkel løsning for å koble flere skjermer til datamaskinen. Det er også mulig å bruke løsningen i tillegg til utgangene på maskinens grafikkort, for eksempel for å koble til flere skjermer, projektor eller HD-tv.

LES OGSÅ: Ny 24-tommer fra Eizo

Les om: