Får du nytt Iphone-batteri gratis?

Får du nytt Iphone-batteri gratis?

En del tidlige iPhone 5-mobiler har dårlig batteritid.

29. august setter Apple i gang et batteri-bytteprogram der norske iPhone-eiere kan få satt inn nytt batteri i sin mobiltelefon.

Det er eiere av utvalgte iPhone 5-modeller som kan glede seg over å få nytt batteri - gratis.

I webnotatet om saken presiserer Apple at det bare er en liten prosentdel av iPhone 5-enhetene på markedet som vil være kvalifisert til å få nytt batteri.

Enhetene det gjelder, ble solgt i perioden fra september 2012, da iPhone 5 ble lansert, til januar 2013.

Sjekk serienummeret

iPhone 5-eiere som synes de må lade mobilen sin uforholdsmessig ofte og som opplever at batteritiden er dårligere enn forventet, kan legge inn serienummeret i et felt for dette på Apples nettside om saken og sjekke om man er kvalifisert til å få byttet ut batteriet gratis.

Serienummeret finner man ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om.

Som kjent er batteriet i iPhone bygd inn i mobilen, og det kan ikke byttes av brukeren. iPhone-en må derfor leveres til et autorisert Apple-verksted for at batteriet skal kunne byttes ut.

Basert på postnummeret kan man søke opp aktuelle forhandlere via Apples nettsider .

Forberedelsene

Hvis mobilen skal leveres inn for batteribytte, må man først ta en sikkerhetskopi av iPhone-en til iTunes eller iCloud. Deretter må man huske å slå av Finn iPhone og til slutt slette alt innhold.

Dersom mobilen har en eller annen form for skade, for eksempel sprukket skjermglass, som kan ha betydning for batteribytte-prosessen, kan det hende man må få utbedret denne feilen først for egen regning.

iPhone 5-eiere som kvalifiserer for batteribytte, men som allerede har byttet ut batteriet for egen regning, kan ta kontakt med Apple og be om å få refundert utlegget.

Apple la ut informasjonen om batteribyttet på sine nettsider sist fredag, da bytteprogrammet ble satt i verk i USA og Kina. I Norge og mange andre land trer ordningen i kraft fredag 29. august.

Apple advarer om at selskapet kan sette begrensninger på å få byttet ut batteri i andre land enn der mobilen ble kjøpt. I EØS-land kan man få byttet batteri i et annet EØS-land, som omfatter landene Norge, Island og Lichtenstein.

Ifølge nettstedet 9to5Mac.com er dette Apples andre batteribytteprogram i nyere tid. I fjor ble det gjennomført et bytteprogram i mindre skala for en del iPhone 5s-modeller.

Les om:

Komponenter