Fujitsu tror på berøringsskjerm

Fujitsu tror på berøringsskjerm

Fujitsu er overbevist om at pc-kjøperne vil ha Windows 8 med berøringsskjerm.

– Produkter med berøringsskjerm har for fullt inntatt alle profesjonelle arenaer, sier produktsjef Remy Skogstrand i Fujitsu Norge.

Selskapet lanserer nå flere bærbare pc-er, hybrider og nettbrett som vil bli levert med Windows 8 – og som kan betjenes via berøringsfølsom skjerm.

De nye maskinene vil bli levert når Microsoft erklærer Windows 8 for tilgjengelig den 26. oktober, men kan forhåndsbestilles nå.

Blant produktene som Fujitsu nå lanserer, er Fujitsu Stylistic Q702, som er selskapets første Windows 8-baserte hybridmodell.

De nye Fujitsu-maskinene skiller seg fra de utgående modellene med Windows 7 preinstallert ved at de er tynnere, lettere og raskere.

Samtidig utnytter enhetene de nye egenskapene i Windows 8 fullt ut, spesielt når det gjelder betjening via fingerspissene eller – på tradisjonell Fujitsu-manér – med penn.

Hybriden Q702

Fujitsu Stylistic Q702 er en hybrid som kan brukes som et nettbrett uten tastatur når man er på farten. Når man kommer på kontoret, kan man koble til skjermen, som er tilbehør. Dermed fungerer maskinen som en tradisjonell bærbar pc.

Q572 med ekstra sikkerhet

Fujitsu Stylistic Q572 er et nettbrett med skjerm på 10,1 tommer. Som verktøy for medarbeidere som er mye på reise er nettbrettet utstyrt med ekstra sikkerhetsanordninger som innebygd fingeravtrykksensor, SmartCard-leser og full diskkryptering (Full Disk Encryption – FDE).

For at man skal kunne bruke nettbrettet gjennom en lang arbeidsdag, er det utstyrt med utskiftbart batteri.

Lydsensor på Esprimo X913-T

Esprimo X913-T er en ny, liten stasjonær pc med integrert 23-tommers skjerm. Maskinen skiller seg ut ikke bare ved et stilig utseende, men også ved at den er utstyrt med en lydsensor som detekterer om brukeren jobber aktivt på pc-en eller har forlatt kontorplassen sin.

Når brukeren går vekk fra kontorplassen, går pc-en straks i en dvalemodus som reduserer strømforbruket til et minimum.

Og når brukeren kommer tilbake og ønsker å jobbe på pc-en igjen, blir den automatisk aktivert. Ikke bare slår den seg over i fullt operativ modus, men brukeren logges også automatisk inn igjen ved hjelp av en annen sensor knyttet til ansiktsgjenkjenning.

Skjermen kan for øvrig legges ned i helt flat stilling – ypperlig når flere personer samarbeider, ifølge Fujitsu.

Superslank LifeBook T902

Blant de øvrige nyhetene fra Fujitsu finner vi LifeBook T902, som ifølge produsenten er en av de letteste og slankeste 13,3-tommers-bærbare på markedet. Også den er utstyrt med flere sikkerhetsløsninger.

Alle Fujitsu-maskinene kan leveres valgfritt med Windows 7 eller Windows 8, og kunder med Windows 7 Professional-lisens kan dessuten velge å nedgradere til Windows XP.