- Google lager spionvare

- Google lager spionvare

Googles avtale med Dell om å forhåndsinstallere lenker i nettleseren grenser til spionvare, mener en ekspert.

For et år siden inngikk Dell og Google en hemmelig avtale om å levere Dell-pc-er med en forhåndsinstallert nettleser som gir spesielle reklamelenker til søk. Programvaren skal også vidererute feilskrevede url-er til Google- og Dell-websider.

Dette er akkurat det spionvare gjør, skriver David Ulevitch, gründer av Opends, i et blogginnlegg.

Ifølge Ulevitch installerer de to selskapene standardverktøy på Dells pc-er for Internet Explorer. Et av verktøyene er en " nettleser-videreruter" som fører brukerne til en Dell-webside med Google-annonser. Men også vanlige søk er under innflytelse av verktøyene.

LES OGSÅ: Folk klikker på hva som helst

- Dell og Google installerer altså et program som leser søkene dine på en helt annen måte enn en vanlig nettleser. Disse verktøyene har ingen navn, og er svært vanskelige å fjerne fra pc-en. Dette ligner noe folk kaller spionvare, skriver Ulevitch.

Analytikeren Danny Sullivan i Searchengineland.com er enig med Ulevitch.

- Søkeresultatene fra Google-Dell er vesentlig forskjellige fra vanlige søkeresultater. Taster du "microsoft", skal en vanlig nettleser uten tillegginnstillinger rute deg til Microsoft.com. Men her får du en Google-side med sponsede lenker, sier han til IDGs nyhetstjeneste.

Her er bloggen til Ukevitch .

Les om: