Gratis QR-kodegenerator

Gratis QR-kodegenerator

QR-koder er overalt om dagen. Vil du vite hvordan du kan generere egne koder enkelt og gratis?

Wolfram Alpha er en annerledes søkemotor. Mens konvensjonelle søkemotorer som Bing eller Google søker etter informasjon som allerede er behandlet, kan Wolfram Alpha benyttes til å prosessere informasjon på en annen måte. For eksempel kan Wolfram Alpha benyttes til avanserte kalkulasjoner, innsamling av fakta eller generering av grafer og andre figurer.

QR-koder – Quick Respons Code, et alternativ til strekkoder – er i støtet for tiden. Dette kodesystemet ble utviklet i Japan på 90-tallet for å kunne skanne koder med høy informasjonskapasitet, veldig raskt. Systemet opplever for tiden en renessanse – trolig takket være egenskapen som lar en lagre større mengder med informasjon. Utbredelsen av smartmobiler og tilgang til applikasjoner som kan skanne og tolke QR-koder har gjort kodene populære. Spesielt i forbindelse med markedsføring. Du har muligens sett annonser eller annen trykt reklamemateriell med QR-koder. Som oftest referer kodene til en nettadresse.

Ønsker du å generere dine egne koder finnes det mange ulike alternativer. Vi har testet forskjellige alternativer, men ingen er så enkle å bruke som Wolfram Alpha. Søkemotoren krever ingen nedlasting eller konfigurering. Alt man trenger å gjøre er å besøke wolframalpha.com og skrive qr code for etterfulgt av en trykk på Enter-tasten. Skal du generere QR-kode for pcworld.no skriver du qr for code pcworld.no .

Når Wolfram Alpha har generert en QR-kode, kan du høyreklikke på koden og velge Lagre bilde som... fra nettleseren din for å lagre bildet. Du kan også holde markøren over brettet nederst til venstre for koden for å se en direkte link som heter Save as image (se skjermbilde). Trykk på den.

Vil du ha en større utgave av koden, kan du trykke på knappen som heter Show larger. Du kan også lagre koden som en PDF-fil ved å trykke på lenken som heter PDF. Da har du muligheten til å blåse opp koden ytterligere fra et PDF-redigeringsprogram.

PS! Wolfram Alpha er også i stand til å generere ordinære strekkoder også. For å gjøre dette skriver du bar code for pcworld.no etterfulgt av et trykk på Enter-tasten.