iPad blir spillmatte for barn

iPad blir spillmatte for barn

Disneys sensor-biler fra Cars 2 i samspill med nettbrett.

Disney lanserer det som trolig vil stå på mange ønskelister til årets jul.

Appmates er en serie med minatyrbiler, kjent fra Disney/Pixar-animasjonsfilmen Cars 2, som kan interagere med en iPad.

Kjør på iPad-en

Disney kaller denne integrasjonen for en industrinyhet, og den virker uten ledning eller trådløs forbindelse. Bilene er utstyrt med spesielle sensorer under, som registreres av appen og dermed gir en helt spesielt tilrettelagt spillopplevelse. De ulike bilene vil takket være det unike fotavtrykket åpne for egne funksjoner.

Dermed blir iPad-skjermen er interaktiv spillmatte der barn kan utforske en verden kjent fra filmen. Oppgaver kan løses og spill spilles ved hjelp av de kjente skapningene.

Appen vil være gratis, og man kan faktisk prøvekjøre den med fingrene. Men den kommer altså først til sin fulle rett med de ekte Appmates. Både biler og app vil være tilgjengelig for salg og nedlasting i løpet av oktober.

Bilene selges i to-pakning med pris på cirka 200 kroner. Pris i Norge er ikke kjent enda.

Disney er som kjent deleid av Steve Jobs, Apples styreleder. Så det er ingen overraskelse at disse to produktene er godt integrert mot hverandre.

Disney ser også for seg en rekke andre spinoff-produkter under samme konsept, og har planer om blandt annet miniatyrkamera og mikrofon under merkenavnet Appcessories . Så vær forberedt på kostbare juleønsker.

Se en promovideo nedenfor. Via Disney

Komponenter