- iPad mini lanseres 17. oktober

- iPad mini lanseres 17. oktober

Hevder Apple kommer til å introdusere mindre iPad om to uker.

iPhone 5 er gårsdagens nyheter, nå er all fokus flyttet over på iPad mini.

Du vet, det mindre Apple-nettbrettet det har gått rykter om i flere år, men som ennå ikke har sett dagens lys.

Invitasjoner i neste uke

Ifølge Fortune forbereder imidlertid Apple seg nå på å sende ut invitasjoner til en iPad mini-event om et par ukers tid.

Fortunes kilde, som skal være en viktig investor, indikerer at invitasjonene skal sendes ut 10. oktober, noe som i såfall betyr at selve lanseringen finner sted en uke senere, den 17. oktober.

- Ifølge vår kilde, som har bedt om å ikke bli navngitt, ser det ut til å ligge noe sannhet i de utbredte ryktene om at Apple forbedreder lanseringen av en mindre og billigere versjon av iPad - ofte kalt iPad mini eller iPad air og typisk beskrevet med en 7,85-tommers skjerm, skriver Philip Elmer-DeWitt i Fortune.

Produktet vil ha salgsstart den 2. november, skriver Fortune.

Stemmer med tidligere rykter

I august meldte blant annet The Loop og AllThingsD at Apple kommer til å presentere en mindre iPad i oktober, noe som gjør at Fortunes påstand virker sannsynlig. Fortune skriver imidlertid selv at de ikke hadde trodd på det selv hadde det ikke vært for kilden.

Den japanske bloggen Macotakara hevder for øvrig at produksjonen av den mindre iPad-modellen allerede har begynt i Foxconns fabrikker i Brasil.

Apple har ikke kommentert ryktet, og de har heller aldri sagt noe om sine fremtidige produktplaner for nettbrett.

Les om: