iPhone skanner dokumenter og visittkort

iPhone skanner dokumenter og visittkort

OCR, oversetting og tale-synthesizer på farten.

Med Prizmo kan din iPhone utføre skanne-operasjoner uansett hvor du er.

Enten det dreier seg om tekstgjenkjenning fra et visittkort, digitalisering av en kvittering, oversetting av tekst til et annet språk eller opplesing av tekst - Prizmo gjør jobben.

Les også: Skanner for bærbar Mac

Opprinnelig er Prizmo et Mac OS X desktop-program, men er nå altså også kommet i lommeformat. Og det har til og med støtte for norsk språk og tale.

Tekst fotograferes

For eksempel import av kontaktinformasjon fra et visittkort er et typisk bruksområde der OCR-tekstgjenkjenning kommer til sin fulle rett. Det innebygde kameraet benyttes til å ta et bilde av teksten, som deretter gjøres om til digital tekst.

Det ferdige resultatet kan lagres lokalt eller lastes opp til for eksempel til en online lagringstjenesten som Dropbox eller CloudApp.

Både OCR-tekstgjenkjenning og tale-synthesizeren fungerer uten bruk av nettverkstilkobling, og er dermed alltid tilgjengelig. Oversetting mellom språk tar Google Translate seg av, og dermed vil dette virke enten over mobilnettet eller over WiFi.

Les også: Google Earth med full iPad-støtte

Prizmos TTS talesynthesizer har støtte for 10 språk - både i mannlige og kvinnelige stemmer. Norsk tale er med på listen, og språkmodulene kjøpes separat inne i selve app-en.

Prizmo er utviklet av Creaceed. Du kan lese mer om Prizmo for iPhone her .

Prizmo for iPhone koster 55 kroner i iTunes AppStore her . Norsk stemme kan kjøpes InApp for 17 kroner.

Demo-video under.

Les om:

Komponenter