iPod touch i flere farger

iPod touch i flere farger

Apple fornyer designen og øker skjermstørrelsen.

iPod touch er oppdatert med helt ny design.

I tillegg er det den tynneste iPod touch noensinne med kun 6,1 millimeter.

Nye iPod touch har en design som matcher nye iPhone, som er mer avlang i høyden og med større skjerm. Displayet er 4 tommer diagonalt med Retina-oppløsning med 1136 x 640 piksler.

Formodentlig er det benyttet samme, nye skjermteknologi som på iPhone 5 der berøringsflaten er integrert i skjermen og ikke lagt utenpå.

Bedre kamera og iOS 6

Vesentlig forbedret er også kameraet. iSight-kameraet er nå oppgradert til 5 megapiksler med samme teknologi som i storebror iPhone 5. Apples mobile enheter er kjent for meget god billedkvalitet og avansert optikk.

I tillegg kan man ta opp full HD 1080p-video og det er nå også en LED-blits for lavlys-forhold. Og for klønene blant oss er det også en mulighet til å feste en armbåndstropp (i matchende farger) på baksiden slik at ikke iPod-en tar et stup mot bakken ved et uhell.

Nye iPod touch kommer med iOS 6 med over 200 nye funksjoner, og har som kjent en ekstra rad med ikoner på hjem-skjermen. Facebook-integrasjonen er på plass, fotostrømmer kan deles med venner, og stemmestyrings-teknologien Siri er også på plass - om enn kun på engelsk (og enkelte andre gloable språk).

Optimal for spilling?

På innsiden sitter den samme databrikken som i en iPhone 4S, en Apple-designet A5 ARM-chip med to kjerner. Dette lover godt for spillene, som er blant hovedbruken til denne modellen.

Har du en Apple TV koblet til flatskjermen, vil du kunne glede deg over innebygget støtte for AirPlay, der både lyd og bilde kan sendes trådløst til den store skjermen. Kult for video, enda kulere for spill!

Skroget er fremdeles i aluminium, men denne gangen kan alle fargeglade folk glede seg over fem flotte farger. I tillegg vil Apple også selge en rød PRODUCT (RED)-versjon til støtte for kampen mot AIDS i Afrika.

Nye iPod touch har støtte for en hel bråte med WiFi-protokoller fra 802.11 a til b til g til raske n - sistnevnte i både 2,4 GHz og 5 GHz-båndet. Også den strømgjerrige Bluetooth 4-protokollen er på plass.

Nye propper og kabel

På denne modellen vil Apple nå inkludere de nye øreproppene kalt EarPods som har flere høyttaler-elementer og helt ny design.

Ikke bare proppene er nye - også en ny mindre tilkoblingskabel kalt Lightning vil følge med. En adapter vil være tilgjengelig for kompatibilitet med eldre 30-pinners Dock-tilkobling. En fordel med denne ledningen er at den er symmetrisk, og kan settes inn begge veier. Adapteren er priset til 229 kroner fra Apple.

Kapasiteter vil være 32 og 64 GB. Priser i Norge er fra 2390 kroner, og tilgjengelighet vil være i god tid før jul - forhåndsbestilling begynner fredag 14. september.

Batteritid oppgis til 40 timer avspilling av musikk, og 8 timers avspilling av video.

Du kan lese mer om - samt se flere bilder - nye iPod touch her .

Via Apple.

Les om: