Minnepinne med kodelås

Minnepinne med kodelås

Corsairs nyeste minnepinne har kodelås for å sikre dataene.

Corsair har etter hvert blitt en av de ledende aktørene når det gjelder usb-minnepinner. Vi har tidligere testet modellene Flash Voyanger GT ( les testen her) og Flash Survivor GT ( les den testen her), som har hatt meget gode ytelsestall og vært robuste. Robustheten for nye Corsair Flash Padlock ligger imidlertid ikke i det fysiske, men i sikkerheten.

Minnepinnen er utstyrt med knapper der koden tastes inn for at man skal få tilgang til dataene. Dette må gjøres hver gang usb-minnepinnen kobles til en maskin, eller etter at maskinen har vært avslått. Kontra programvarebaserte løsninger trekker Corsair fram at løsningen er sikrere i henhold til «brute force»-framgang for å finne passordet eller bruk av programmer som logger det som blir skrevet på tastaturet for å snappe opp passord. Brukeren setter selv koden, som kan være på opptil ti siffer.

Foreløpig er Corsair Flash Padlock tilgjengelig med kapasitet på 1 og 2 GB. Prisen i Norge er henholdsvis cirka 300 og 400 kroner inklusive mva. Vi er litt overrasket over at Corsair ikke leverer modeller med høyere kapasitet enn dette, med tanke på at selv 4 GB usb-minnepinner koster under 400 kroner. Det er imidlertid mulig det er en avveining i mellom pris og størrelsen på selve enheten når dette skal kombineres med kodelåsen.

Mer informasjon: www.corsair.com

LES OGSÅ: Solid minnepinne

Les om: