Nå kan du overvåke via iPhone

Nå kan du overvåke via iPhone

Slik sjekker du dine overvåkningssystemer rett fra iPhone.

Som digitalt oppegående kan du nå se dine overvåkningsvideoer rett fra din håndholdte favorittdings. Sikkerhetssystemer, babymonitorer og liknende kan sjekkes overalt du har med telefonen eller en iPod touch. Det er støtte for både bilde- og lydstrømmer. Til og med bevegelser kan oppdages automatisk og sendes med en push-melding.

SKJM iCam gjør at du kan bruke en iPhone eller en iPod touch som en monitor for å overvåke opptil fire overvåkningssystemer som er koblet mot nettet. Både WiFi-, 3G- og EDGE-tilkoblinger tillates fra iPhone.

Fire kameraer

Kameraene kan være alt fra det innebygde iSight-kameraet i Mac-en, eller et webkamera som er tilkoblet en Mac med usb eller FireWire. Alternativt kan et frittstående Ethernet- eller WiFi-kamera med egen ip-adresse brukes. I utgangspunktet er det støtte for visning av opptil fire kameraer samtidig i iPhone-programmet, og med mulighet for fullskjermsvisning også.

Klient-programvaren er gratis, men man betaler for iPhone-applikasjonen. I tillegg er det mulig, mot en engangsbetaling, å motta push-meldinger dersom bevegelse oppdages på et kamera.

29 kroner

Og som om ikke det er nok kan du som kunde også bruke en standard nettleser med Java-støtte for å få tilgang til kameraene over en vanlig nettside. Adressen er http://skjm.com/icam/web/

iCam koster 29 kroner i iTunes AppStore her . Programvaren for datamaskin-klienter, enten OS X (10.4 eller senere) eller Windows (XP / Vista), er gratis og kan lastes ned her . Se demo-video under.

Husk forøvrig at det ikke er fritt frem for å montere overvåkningskameraer overalt. Datatilsynet har informasjon tilgjengelig her .

Les om:

Komponenter