Nå kan du spille med Steam på Mac

Nå kan du spille med Steam på Mac

Den største spillnyheten for Mac-brukere noensinne.

Onsdag 12. mai 2010 er en merkedag i historien om Mac som spillplattform.

I løpet av dagen ruller nemlig Valve ut sin populære spilltjeneste Steam for Mac-brukere.

Det betyr at Mac-brukere ikke lenger må kjøre Windows i Boot Camp eller ulike virtualiseringsløsninger for å spille typiske Windows-spill.

Dette er Steam

Steam er en slags iTunes Store for spill. Bak tjenesten står spillutvikleren Valve, selskapet som har laget blant annet Team Fortress, Left 4 Dead og ikke minst: Half-Life-spillene.

Steam gir tilgang til verdens mest brukte nettbutikk for spill, og per dags dato er det rundt 1100 spilltitler tilgjengelig for kjøp og nedlasting. Brukere kan kjøpe, laste ned og kjøre spill fra Steam, og programmet laster automatisk ned de siste oppdateringene.

I Steam-klienten ligger det også blant annet funksjoner for å spille mot andre på nettet, vennelister og muligheten til å laste ned demoer av mange av de mest populære spillene på tjenesten.

Portal og Torchlight

Portal blir den første av Valves egne spill som blir tilgjengelig på Mac fra og med i dag. I tillegg slippes Runic Games' kritikerroste rollespill Torchlight. I en pressemelding opplyser Valve at flere spilltitler vil slippes for Mac-plattformen hver onsdag fremover.

- Hver spillsamling vi slipper vil fremheve spesifikke funksjoner i Steam på Mac, heter det i pressemeldingen.

Steam for Mac vil bli tilgjengelig for nedlasting i løpet av dagen her. Selve Steam er gratis, men du må betale for spillene du laster ned. Det samme spillet kan til gjengjeld kjøres på både Mac og Windows-pc-er.

Mac-brukere vil dessuten få tilgang til Steam Cloud, en gratistjeneste som gjør det mulig å synkronisere innstillinger og lagrede spill mellom datamaskiner, både Mac og Windows.

- Flyter bra

Våre kolleger i amerikanske Macworld har testet betaversjonen av Steam på Mac og synes det flyter svært godt.

- Jeg fikk frysninger første gangen jeg startet Portal: ingen Windows, ingen emulatorer, ingen triks. Her satt jeg og kjørte et av de beste spillene i nyere tid rett på min 27-tommer iMac.

Macworld.com påpeker imidlertid at Steam for Mac føles som en «dobbeltgjenger av Windows-versjonen».

- Ikke alt er like Mac-ifisert. Navigasjonslinjen består av store tekstlenker for Steam Store og ditt bibliotek, i stedet for fargerike, intuitive ikoner som Apple og Mac-utviklere foretrekker. Navigasjonen føles faktisk litt Microsoft Zune-inspirert, skriver de i sin forhåndsomtale.

- Hvis du har brukt Steam i Windows vil du imidlertid føle deg helt hjemme.