- Nye Mac OS har innebygd antivirus

- Nye Mac OS har innebygd antivirus

Apples nye operativsystem kommer med innebygget beskyttelse mot skadelig programvare, hevder sikkerhetsselskap.

Sikkerhetsselskapet Intego har fått rapporter om at Mac OS X 10.6 Snow Leopard kommer med innbygget beskyttelse mot trojanere og andre typer skadelig programvare.

Nøyaktig hvordan beskyttelsen fungerer er foreløpig ikke kjent, men Intego har et skjermbilde som avslører noen detaljer.

LES OGSÅ:

Falskt Mac-program stjeler informasjon

- Sjekker nedlastinger i Safari

Når man prøver å installere en nedlastet fil fra Safari som inneholder trojaneren RSPlug i Snow Leopard, dukker det opp en advarsel om at filen er skadelig.

Ifølge teknologinettstedet Zdnet skal Apple ha inngått et samarbeid med et kommersielt antivirusselskap i forbindelse med den nye sikkerhetsløsningen.

Apple har tidligere blitt kritisert for at de ikke tar truslene mot Mac OS X seriøst nok. Det finnes fortsatt ingen virus til plattformen i sirkulasjon, men stadig flere trojanere og ormer slår til mot Mac.

- Spørsmålet mange nå stiller seg er hvorfor Apple ikke har nevnt den nye funksjonen i Snow Leopard, skriver Macworld.se.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard er i butikkene fredag 28. august.

LES OGSÅ:

- Apple innrømmer sikkerhetstrusler på Mac

Se for øvrig Apples nyeste Get-a-Mac-reklame, hvor Apple gjentatte ganger understreker at det er Windows-pc-er som rammes av virus.

Komponenter