- Slik blir nye iPhone

- Slik blir nye iPhone

Et nettsted har publisert en liste over det som skal være spesifikasjonene på nye iPhone.

De fleste synes å være enige om at Apple snart kommer til å lansere en ny modell av iPhone, uansett om det blir på utviklerkonferansen WWDC eller noe senere. Men hvordan kommer den til å bli? De seneste ryktene har vært ganske enstemmige: Ingen revolusjonerende forandringer i maskinvaren.

Senest ut er bloggen iPhone Apps, som siterer en anonym kilde «med nær kobling til Apples maskinvareutvikling» på en fullstendig liste over spesifikasjonene på den nye modellen.

Listen stemmer overens med «standardryktene» den siste tiden - 16 og 32 gigabyte lagring, 3,2 megapiksel kamera, muligheter for å ta opp video, raskere prosessor, mer minne, innebygd kompass og så videre.

LES OGSÅ:

De 7 viktigste iPhone-forbedringene

Bedre skjerm, bedre batteritid

Hva som er nytt og kanskje mer spennende, er påstanden om at den kommer til å være utstyrt med en OLED-skjerm, noe som skulle bidra til betydelig lenger batteritid.

I tillegg får den innebygd fm-sender (merk: ikke mottaker) og en funksjon som kombinerer kamera, gps, kompass og Google Maps for å gi informasjon om stedene som bilder blir tatt på. Dessuten forsvinner metallstripen som er langs kanten på telefonen, slik at telefonsignalet blir bedre.

Lanseres 17. juli

Prisen på den nye iPhone-utgaven vil forbli den samme som dagens 8 og 16 gigabyte-modeller har - 199 dollar for 16 gigabyte-modellen og 299 dollar for 32 gigabyte-modellen. En lav pris er nødvendig for Apple slik at de ikke taper markedsandeler for den mye omtalte Palm Pre, som lanseres 6. juni.

Dessuten skal lanseringsdatoen være 17 juli, altså over en måned etter WWDC. Ikke helt usannsynlig, ettersom Steve Jobs er tilbake fra permisjon på det tidspunktet.

LES OGSÅ:

iPhone 4G-fantasier

Les om: