Slutt for Blu-ray?

Slutt for Blu-ray?

- Blu-ray-formatet kommer til å bli forbigått, sier Microsoft.

Apple har fått en overraskende forbundsfelle i kampen for å ignorere Sonys Blu-ray diskformat, skriver teknologinettstedet Slashdot.

LES OGSÅ:

Ekstern Blu-ray-spiller

Blu-ray avleggs?

Sjefen for Microsoft Xbox i Storbritannia, Steven McGill, sier til bloggen Tuaw.com at Blu-ray vil bli forbigått som format.

- Microsoft gjorde rett i å holde seg til dvd-formatet for sine spillkonsoller, og med fremveksten av streaming av innhold og infrastrukturen som støtter dette, er det ikke lenger noe behov for et diskbasert format, sier McGill.

De som har fulgt med på standardiseringen av Blu-ray husker kanskje at Microsoft i sin tid var ivrig støttespiller for det konkurrerende formatet HD DVD, og satset ikke på Blu-ray før kampen mot Blu-Ray var tapt. Det er derfor ikke akkurat noen stor overraskelse at det finnes talspersoner i Microsoft som uttaler seg kritisk til Blu-ray.

LES OGSÅ:

TEST: Lite-on iHOS104: Blu-ray, helt enkelt

Digital distribusjon

Teknologinettstedet Thinq.co.uk skriver at i USA har salget av lovlige digitale nedlastinger av fullversjons pc-spill for første gang gått forbi salget av fysiske spill. Tall fra markedsanalytikerfirmaet NPD Group viser at i USA ble 11,2 millioner spill kjøpt og lastet ned digitalt i perioden mellom januar og juni i år, mens salget av fysiske spill i samme periode var på 8,2 millioner.

Apple på sin side nekter som kjent å putte Blu-ray-spillere i sine Mac-maskiner, og foretrekker heller å sende folk til iTunes for å laste ned sin underholdning.

LES OGSÅ:

Mellomklassekort med Blu-ray 3D fra Nvidia

Det ser med andre ord ut til at Microsoft og Apple har funnet felles grunn på spørsmålet om Blu-ray. Hvilke konsekvenser det får for Blu-ray-formatet vil tiden vise, men det kommer vel neppe som noen overraskelse at vi går i retning av færre fysiske formater til fordel for digital distribusjon av innhold.

Les om: