For små spill-pc-er

For små spill-pc-er

MSI Z87I Gaming og GTX760 Gaming ITX er hovedkort og grafikkort som rettes mot dem som ønsker å bygge seg en kompakt spill-pc.

Mini-ITX-formfaktoren gir i dag mulighet for å bygge kraftige Core i7-baserte pc-er. I tillegg til kabinetter som gir en svært kompakt pc finner man også kabinettene som gir mulighet for å benytte dedikerte grafikkort. Riktignok, en del av disse kabinettene støtter ikke de aller største grafikkortene.

Hovedkortet

MSI Z87I Gaming er et mini-ITX-hovedkort som måler 17x17 cm (standard ATX er ca. 30x25 cm). Hovedkortet har LGA1150-prosessorsokkel for fjerdegenerasjon Core i3-, i5- og i7-prosessorer, to minnesokler for opptil 16 gigabyte DDR3-minne og PCI Express 16x-kortplass for grafikkort. Integrert på hovedkortet finner man Intels AC 7260-kort som gir støtte for 802.11ac – dette den nyeste generasjonen trådløst nettverk. Det er bakoverkompatiblitet med eldre trådløsstandarder. Intel WiDi/Miracast er også støttet for å gi mulighet for trådløs overføring av bilde. Dette kan være en løsning egnet for videoavspilling, men ikke for spill ettersom det blir en viss forsinkelse i bildet. For kablet nettverk benyttes nettverskontroller fra KillerNic. Dette en løsning som visstnok skal kunne gi mindre forsinkelser og prioritering av trafikk tilknyttet spill.

Hovedkortet har også Displayport, HDMI og DVI som kan benyttes mot Intel-prosessorens integrerte grafikkprosessor. Det er videre fem Serial ATA-kontakter, seks USB 3.0-porter og fire USB 2.0-porter. Fire av usb-portene er for tilkobling til porter i front av kabinett, minnekortleser eller andre interne usb-enheter.

Prisen for hovedkortet er cirka 1400 kroner. MSI har også en litt enklere versjon av kortet til cirka 1000 kroner – da uten blant annet enklere løsninger for kablet og trådløst nettverk.

LES OGSÅ:

TEST: Haswell for stasjonære

Grafikkortet

GTX760 Gaming ITX er kortere enn de fleste andre Nvidia Geforce GTX 760-kortene på markedet. Lengden er 17 cm – altså det samme som hovedkortet. Kortet er i to kortplassers bredde, hvilket mini-ITX-kabinetter som er beregnet for at man skal kunne bruke grafikkort normalt sett er forberedt for. Med kjøleløsningen har MSI lagt fokus på ekstra god kjøling med tanke på at det kan bli varmere i de mindre kabinettene. Oppvarmet luft skal føles ut bak på kortet – og da ute av pc-en.

Geforce GTX 760 er en grafikkprosessor i «øvre mellomklasse». Det gir grafikkort hvor man kan spille med høye oppløsning og kvalitetsinnstillinger uten at prisen blir ekstrem. Kortet koster på det norske markedet cirka 2 200 kroner, hvilket er et par hundrelapper mer enn standard GTX 760-kort.

LES OGSÅ:

TEST: AMD Radeon R9 280X, R9 270X og R7 260X

Les om: