Suksess for norsk iPhone-radio

Suksess for norsk iPhone-radio

Over 7 000 iPhone-brukere har lastet ned den norske iPhone-radioen.

«Braksuksess» er begrepet som utviklerne hos Plaza.no bruker for å beskrive salget av den norsk-utviklede radioapplikasjonen. Nå står det russiske markedet for tur.

Programmet «Radio» koster 17 kroner og kan kjøpes via App Store, Apples online-butikk.

LES OGSÅ: Norsk radio på iPhone

Den første uken etter at programmet var kommet i salg, ble det solgt 3 000 eksemplarer av programmet.

- Det totale antallet har nå passert 7 000, opplyser presseansvarlig hos Plaza.no, Marit R. Nielsen.

Suksess i Russland

I tillegg har Plaza.no begynt å snuse på utenlandske markeder for sin iPhone-radio. For noen få dager siden kom det ut en versjon med russiske radiokanaler, og ifølge Plaza.no har den allerede nådde 2.-plassen i App Store for det russiske markedet.

Versjoner for Spania, India, latinamerikanske og flere andre land er nå sendt til Apple for App Store-godkjenning.

«Radio» tar inn radiokanalene som en mp3-stream via trådløst lokalnett når iPhone er koblet opp til et slik nett, eller via mobilnettet når det ikke er noe trådløst lokalnett tilgjengelig.

91 norske radiokanaler

Den første versjonen av «Radio» var en forholdsvis enkel, men brukervennlig og effektiv applikasjon. Man kunne velge blant 14 forskjellige norske radiokanaler.

Tre uker senere kom versjon 2.0, og brukerne kan nå velge mellom hele 91 norske kanaler. Oppgraderingen er gratis for dem som allerede har kjøpt den første versjonen.

Mp3-oppfordring

Ifølge Plaza.no er det imidlertid fortsatt enkelte norske radiokanaler som ikke er inkludert i spilleren, fordi de bare tilbyr nettradio-stream i Microsofts WMA-format, som iPhone ikke støtter.

- Vi vil oppfordre alle disse kanalene til å opprette en mp3-stream parallelt med sin WMA-stream, slik at brukerne kan få et mest mulig komplett kanalutvalg på sine iPhone, sier Marit R. Nielsen hos Plaza.no.

– Vi vil også be brukerne kontakte radiokanalene som de savner i spilleren vår med samme oppfordring, samt å kontakte oss dersom de vet om en kanal som allerede har en mp3-stream, men som likevel ikke er med i kanallisten i spilleren, sier hun.

Mer info om «Radio» og Plaza.no finner du her .

Les om: