Ta tempen med iPhone

Ta tempen med iPhone

I luften - ikke øret.

Hvor kaldt er det egentlig? Ta tempen selv - med iPhone.

Yr.no er selvfølgelig uovertruffen hva angår værmelding, langtidsvarsel og all mulig annen form for meteorologisk spådom. Men den eksakte lufttemperaturen der du er, der er du på egenhånd.

Og selv om en iPhone er proppfull av ulike sensorer og antenner, er det ikke noen temperaturmåler. Litt synd, for det kunne gitt uante muligheter for feedback tilbake til tjenester som nettopp Yr. Kanskje iPhone 6?

I mellomtiden kan du for en liten penge sikre deg et lite eksternt termometer for iPhone - kalt Thermodo, utviklet i Danmark som et Kickstarter-prosjekt.

Temperatur-propp

Den lille proppen settes i hodetelefon-inngangen og trenger ikke batteri. Den passive sensoren sender et signal gjennom porten som en app så omgjør til en presis varme/kulde-avlesning.

Du kan bruke en egen Thermodo-app, men også andre finnes, så du har valgmulighet. Og du kan spore svingninger over tid.

Thermodo er som nevnt et Kickstarter-prosjekt, men prosjektet ble fullfinansiert på rekordtid, så det er ikke de store bekymringene om de får nok midler til å sette igang produksjonen.

Det er i underkant av en måned igjen å sikre seg deltakelse, og inngangsbilletten for et Thermodo-thermometer er 25 dollar pluss 10 dollar frakt. Trettifem dollar ligger rundt den magiske 200 kroners-grensen, og siden den er så liten, kan det hende den faller gjennom sprekkene i tollsystemet. Forsendelse er fra august dette året.

Thermodo finnes i sort eller hvit - og også i anodisert aluminium dersom du ønsker å legge inn noen ekstra kroner. Det medfølger en liten nøkkelring-holder der sensoren kan parkeres når den ikke er i bruk.

Du kan hoppe på Thermodo-karusellen her. Sjekk ut en promovideo nedenfor.

Les om:

Komponenter