Tips: Fjern gamle Chrome-versjoner

Tips: Fjern gamle Chrome-versjoner

Det kan godt hende du har flere versjoner av Google Chrome enn du setter pris på.

For ikke lenge siden ble det kjent at nettleseren Chrome ikke sletter eldre versjoner av programmet ved oppgradering til nye utgaver.

Har du brukt Chrome som nettleser en god stund, har du sikkert fått med deg en rekke oppdateringer bare det siste året. De ulike utgavene av nettleseren tar et sted mellom 40 og 50 megabyte.

Over tid akkumulerer dette seg til en respektabel størrelse. Nå er riktignok diskplass sjeldent et problem i disse dager, med mindre man har en SSD installert. Hvis du har en SSD, vil du sikkert sette pris på verktøyet Old Chrome Remover.

Som det går frem av verktøynavnet, sørger dette nyttige verktøyet for å slette eldre versjoner av Chrome som ikke lenger er i bruk, for å frigjøre plass.

Old Chrome Remover er et svært primitivt verktøy. Programmet leveres for eksempel uten et grafisk brukergrensesnitt. Alt man trenger for å bruke applikasjonen, er faktisk bare å dobbeltklikke på den nedlastede programfilen og trykke på Y-tasten når et sort kommandolinjevindu dukker opp. Deretter er det bare å sørge for å oppbevare verktøyet på en plass slik at man kan ta det frem så snart en ny utgave av Chrome er installert.

PS: Verktøyet må ikke brukes dersom man har flere Chrome-kanaler installert samtidig. Dette etter råd fra programmets utvikler.

Old Chrome Remover
Pris: Gratis
Internett: goo.gl/7S9TQ