Tre smarte Chrome-tips

Tre smarte Chrome-tips

Ta det neste steget og bli en mer effektiv Chrome-bruker med disse tre smarte Chrome-tipsene.

Det er ingen tvil om at Chrome er en rask og avansert nettleser. Men visste du om disse tipsene?

Tips 1 – Dra og slipp-trikset:

Filer som man laster ned fra Chrome legges automatisk i Nedlastinger-mappen. Noen ganger hender det at man ønsker et unntak fra denne regelen.

Neste gang du trenger å flytte en nedlastet fil fra Nedlastinger-mappen til et annet sted som for eksempel Skrivebordet, prøv følgende. Når en fil er ferdig nedlastet i Chrome, vises filen i en egen statusstripe nederst i nettleseren. Hvis du drar og slipper filen på skrivebordet eller en annen mappe, vil Chrome automatisk flytte filen dit for deg.

Tips 2 – Kjekke tastatursnarveier:

Chrome leveres med mange smarte tastatursnarveier. Men det er spesielt tre snarveier vi liker spesielt godt. Den første er Ctrl + Skift + V som sørger for å fjerne formattering fra tekst som man kopierer. Vi finner denne snarveien nyttig spesielt når man jobber med kontorpakker som for eksempel Google Dokumenter.

Den andre tastatursnarveien vi liker godt er: Ctrl + Skift + Del som sørger for å tømme nettleserdata som historikk, skjemadata og liknende. Nyttig hvis du deler maskin med noen og ikke ønsker å etterlate spor etter surfeøkten.

Den siste tastatursnarveien vi liker godt er: Skift + Esc. Opplever du at Adobe Flash/Shockwave krasjer ofte, kan denne tastatursnarveien komme til nytte. Den vil nemlig hente frem oppgavebehandleren i Chrome, som lar deg avslutte faner/vinduer og tilleggsmoduler som har sluttet å respondere.

Tips 3 – Innebygd kalkulator:

Visste du at du kan skrive enkle matematiske uttrykk i adressefeltet i Chrome? Takket være denne kjekke funksjonen elimineres behovet for å starte kalkulatorprogrammet som følger med operativsystemet. Foruten addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon, kan du også finne kvadratroten av uttrykk ved å skrive sqrt(x).