Xperia Z3 med to dagers batteritid

Xperia Z3 med to dagers batteritid

IFA / BERLIN: Sony imponerer med ny mobilgenerasjon.

Sony oppgraderer sin smarttelefon-familie Xperia i høyt tempo. På IFA-elektronikkmessen i Berlin avduket Sonys toppsjef og hans medarbeidere Z3-generasjonen av Xperia-familien.

To dagers batterilevetid i vanntett innpakning er noen av stikkordene for den nye Sony Xperia-generasjon, som dessuten kan skilte med - ifølge Sony - høyeste lysømfintlighet på noe mobilkamera: ISO 12.800.

Xperia Z3 kan også filme video i full 4K-oppløsning.

Også denne gang kommer Sony Xperia i to versjoner, en vanlig, med litt stor skjerm, og en kompaktutgave. Den vanlige har 5,2-tommers skjerm, mens den kompakte lillebroren har skjerm på 4,6 tommer.

Skjerpet Sony/Apple-kamp?

Blant førsteinntrykkene vi satt med etter å ha vært med på Xperia 3-lanseringen her i Berlin, var at nå vil Xperia-mobilene og den kommende iPhone 6 ligne hverandre enda mer enn de likhetspunktene som er påpekt for de tidligere modellene fra de to erkerivalene Sony og Apple.

Sony Xperia-familien ser ut til å ha fått en mer avrundet design, akkurat som vi har sett på mange av de angivelig lekkede bildene av Apples nye iPhone 6, som lanseres neste uke. Om det er hold i dette førsteinntrykket, får vi se 9. september.

Verdens tynneste nettbrett

Xperia-familien består nå av ytterligere et medlem, det nye nettbrettet Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Nettbrettet ble lansert samtidig med de to Xperia Z3-mobilene, og Sony mener at Xperia Z3 Tablet Compact er verdens tynneste og letteste kompakte nettbrett.

Skjermstørrelsen er åtte tommer, mens nettbrettet er 6,4 millimeter tykt og veier 270 gram.

Sony Xperia E3

Ytterligere et nytt medlem i familien er Sony Xperia E3, en litt rimeligere smartmobil, med 4,5-tommers ripebestandig skjerm og fem-megapikslers kamera.

E3-modellen er utstyrt med en Qualcomm Snapdragon™-prosessor med quad-core 1,2 GHz CPU.

Sony lover lang batterilevetid, blant annet takket være strømsparingsteknologien Battery Stamina Mode.

Vidvinkel

Tilbake til Sonys nye flaggskipsmodell, Xperia Z3, og den kompakte lillebroren.

Under presentasjonen her i Berlin la Sony vekt på at kameraet i den nye mobilen har større vidvinkeleffekt enn mobilkameraer har pleid å ha, tilsvarende 25 mm brennvidde omregnet til småbildfilmformatet.

Kameraet har en oppløsning på 20,5 megapiksler.

PlayStation-tilpasset

For Sony betyr satsing på PlayStation-spillkonsollen og alt rundt den mye. På Sony-pressekonferansen fikk vi se et senario som sikkert forekommer i mange hjem: Ett av familiemedlemmene sitter i stua og spiller et PlayStation-spill på tv-en. Så kommer et annet familiemedlem som gjerne vil se et tv-program.

Det trenger ikke lenger føre til gnisninger. Sony lanserer i november PS4 Remote Play, som gjør det enkelt å koble opp PlayStation 4 fra mobilen. Dermed kan man trådløst forsette å spille på mobilskjermen et annet sted i huset enn i stua.

Stødig

Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er utrustet med ny og forbedret SteadyShot™-teknologi som i sanntid analyserer filmingen, og som ut ifra dette kompenserer kameraholderens ustødige bevegelser for en mer jevn og stabil filming.

For maksimal oppløsning og skarphet kan Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact filme i 4K, samt pause og fortsette å filme i samme opptak.

Samtidig med lanseringen av Xperia Z3 kommer Sony med flere nye apper som byr på nye muligheter innen foto og film, blant annet Face In, en app som gjør det mulig å filme en begivenhet samtidig med at du får med dine egne reaksjoner på det som skjer, og Movie Creator, som skal gjøre det enkelt å klippe sammen og skape en film av bildene eller filmene dine.

Prisene

Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact kommer med Android KitKat (4.4.4), og finnes i fargene hvit, svart, kobber og sølvgrønt (Xperia Z3), samt hvit, svart, oransje og grønn (Xperia Z3 Compact).

Xperia Z3 vil koste 5495 kroner, Xperia Z3 Compakt er prissatt til 4295 kroner.

Komponenter