Easyfairs gir gass

Easyfairs gir gass

I dag og i morgen går Norges største it-messe av stabelen i Oslo Spektrum.

Belgiske Easyfairs arrangerer industrimesser rundt om i Europa. Den 18. og 19. september er det tid for It-messen 2012 i Oslo Spektrum.

Easyfairs frister med syv fokusområder på messen i år, med egne områder for mobilitet og apps, nettverk, it-sikkerhet, bedrift-it, digital markedsføring, nettsky og lagring. De to sistnevnte er nye for på messen i år.

I tillegg blir det mange muligheter for å treffe andre it-profesjonelle, utvide kontaktnettet og delta i forskjellige aktiviteter som paneldebatter, seminarer, lyntaler og workshops.

Vi har tatt en prat med Charlotte Frantzich som er Easyfairs eventsjef for It-messen 2012.

- Er det et spesielt tema i år? Hva er hot?

- Vi har sju fokusområder, hvorav to er helt nye. Dette innebærer at messsn er bredere og mer heldekkende enn i fjor. Målet vårt er å levere alt man kan tenke seg å trenge innen it, om man jobber på en markedsavdeling eller som tekniker. Det blir noe for alle.

Viktige områder

- Det er to nye områder på messen i forhold til i fjor - nettsky og lagring. Hvorfor fortjener de egne områder?

- De to områdene er blitt såpass viktige i bransjen, og da er det viktig at messen utvikler seg og leverer det folk vil ha og trenger.

- Easyfairs arrangerer jo it-messer over hele Europa. Kjører dere det samme konseptet alle steder?

- Det er ulike messer, og ulike markeder. Men i hovedsak er områdene de samme, men litt forskjell mellom ulike land. Det er klart.

- Hvorfor bør it-profesjonelle få med seg It-messen i år?

- Vi har et fantastisk seminarprogram i år. Blant annet skal James Lyne fra Sophos, Preben Duus Haanes fra Google og Beat Schwegler fra Microsoft holde foredrag.

Møteplass

På messen har man til og med mulighet til å se Livehack-attacks og delta i en workshop hvor man lærer om å utvikle mobile apper. Messen er også mye større enn noensinne, med flere utstillere enn tidligere år.

- Man bør komme for å få inspirasjon, ny kunnskap og møte nye leverandører, kunder og partnere. Det er en komplett møteplass man ikke burde gå glipp av!