Solid program på Software 2013

Computerworld har besøkt bransje-konferansen Software 2013 i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dataforeningen arrangerer Software 2013-konferansen på Radisson Blu i Oslo 13. og 14. februar. Tilbudet passer best for ledere, mellomledere og prosjektledere i it-bransjen.

Da Computerworld besøkte messen på åpningsdagen var det omtrent 350 deltakere til stede, og det er ventet like mange i dag. Et lite knippe sponsorer stiller med stands for å presentere seg selv, sine produkter og løsninger og kanskje rektuttere litt.

Det beste med Software 2013 er riktignok foredragene og workshops, og alle burde finne noe interessant, spennende og relevant for sine interesser og arbeidsområde.

Foredragene er fordelt på temaer som lenkede data, sikkerhet, it-ledelse, samhandling og åpen post og sosiale medier.

Rektuttering og opplysning

Nav er den eneste offentlige organisasjonen som stiller på stand i år. Målet er å synliggjøre NAV og den omfattende moderniseringsprosessen etaten er godt i gang med, og vise seg frem som it-arbeidsgiver i verdensklasse.

Over de neste seks årene skal de 500 it-folkene i Nav nemlig modernisere for tre milliarder kroner. Første steg var den anerkjente it-løsningen for informasjon rundt pensjon, og neste kommer i løpet av sommeren. Nav planlegger to store utrullinger hvert år frem til 2018.

NAV NAVER IKKE: It-avdelingen i Nav ligger ikke på latsiden, og er på Software 2013 for å opplyse og rekruttere om moderniseringsprosjektet som etaten er godt i gang med, og som skal være ferdig i 2018. Foto: Kenneth Christensen

Etaten satser høyt på selvhjelp og effektivitet både for kunder og ansatte, og tar mye stolthet i arbeidet. Nav regner også med å utvide staben, og opplyser at det kommer ett par runder med ansettelser i løpet av året.

Kan det friste med en it-mastergrad?

Både Handelshøgskolen BI og Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo er også på plass med egne stands i år, sistnevnte er på plass for første gang.

Begge tilbyr videreutdanning, kurs og ved UiO kan du til og med ta en mastergrad ved siden av jobben. Fagansvarlig Lars Groth ved UiO kan fortelle at det har vært stor interesser blant messedeltakerne, og han regner med å se flere på skolebenken i løpet av året.

- Opplegget passer for folk i arbeid. De fleste tar halvannet kurs i året, noe som er litt mindre enn det som er vanlig. Men det er greit, for man må jo tilpasse tiden mellom utdanning, familie og arbeid, sier Groth.

For mange er det mastergrad i it-ledelse som frister, men det er også mange som velger å ta ett par av de forskjelige kursene instituttet tilbyr. De eneste kravene for påmelding er generell studiekompetanse, og arbeidserfaring teller mot mangel på bachelorgrad.

Påmeldingsfrist er 25. februar og 4.mars, du kan søke på UiOs hjemmesider for programmet.

Kabnan på kjempeskjerm og liten skjerm

- Store tv-er med berøringsskjerm er fortsatt dyrt, men det er ikke lenger uvanlig på prosjektkontor og møterom, sier Jonas Ariansen markeds- og presseansvarlig i Projectplace.

Ariansen, sammen med kollega Mathilde Tiler stiller på stand for å presentere sin nyeste versjon av samhandlingsprogramvaren med samme navn.

Selskapet har nemlig en drøm om å bytte ut Kanban-tavla med digital versjon på store berøringsskjermer, noe som er praktisk for smidige prosjekter med prosjektdeltakere spredt over forskjellige fysiske lokasjoner.

I tillegg kan alle de digitale Kanban-lappene legges inn i tidslinjen i det sosiale verktøyet, og det hele er integrert i appene for Ipad, Iphone og Android.

- Alle kan se alt, og prosjektleder har oversikt til enhver tid, og oppgaver er transparente for alle, sier Ariansen.

Blant de andre sponsorene med stand finner vi for eksempel Deltek, Mesan Mega og Altoros Norge.

Infrastrukturdesign og BYOD

Stands er èn ting, men det som trekker er jo foredragene (og for noen, workshop). Foredrag er fordelt på fem temaer som lenkede data, sikkerhet, ledelse, samhandling og sosiale medier er tilbudet bredt.

De fleste foredragsholderne er fra næringslivet, men staten er også representert med blant andre Lånekassen, Nav, Datatilsynet og Oslo Universitetsykehus.

Da Computerworld sjekket tempen på konferansen, var det Leif Paulsen fra Move sitt foredrag "Infrastrukturdesign møter BYOD" og "Interaksjon + SoMe = Innovasjon" som fristet mest. Det må sies at det var litt vanskelig å velge foredrag, for det er en god del spennende i programmet og erfarne foredragsholdere som Dataforeningen frister med i år også.

Det som er synd er at det ofte går mye samtidig, men det er jo vanskelig å komme fra.

Om du ikke har anledning til å delta på årets konferanse - eller synes det er vanskelig å velge - har arrangøren lagt ut foredragene på nett her, og strømmer forskjellige foredrag live over nettet her.