Atea overtar Orkla-ansatte

Atea overtar Orkla-ansatte

Atea overtar tolv ansatte fra Orkla Shared Service for å styrke Sharepoint-kompetansen.

- Vi velger å gå inn i ett partnerskap med Orkla shared services da de har bestemt seg for å ikke være tilstede i Agder, noe vi er, sier administrerende direktør Steinar Sønsteby i Atea.

Relevant kunnskap

Atea har i høst vært i dialog med Orkla, og har nå signert en avtale om å overta ansettelsesforholdet fra Orkla Shared Services med tolv nye ansatte. Dette vil styrke Atea sin posisjon i Agderregionen.

- De ansatte representerer en kunnskap vi trenger både for å levere på den nye kontrakten til Orkla og til andre kunder i regionen. Dette er spesielt Sharpoint kompetanse og kommunikasjonskunnskap, sier Sønsteby til IT-Bransjen.

Får tjenester tilbake

Orkla Shared Services får på sin side tjenester fra Atea med enårlig verdi på cirka åtte millioner norske kroner.

- Vi er svært glade for at vi har fått sikret ansettelsesforholdet for våre ansatte, samtidig som vi sikrer kritiske leveranser til våre kunder, sier Geir Olav Nistad, administrende direktør i Orkla Shared Services, i en melding fra selskapet.

Utvikler kundeforholdet

Jan Veikko Granroth, som leder Ateas kontorer i Agder, ser frem til å ta imot de nye ansatte og medfølgende kompetanse.

- Dette er en vinn-vinn situasjon. Vi er svært glade for å få disse tolv personene og deres solide kunnskap med på laget. Vi vil også få muligheten til å utvikle et kundeforhold til Orkla. Kunnskap er det vi lever av, og dette er et godt fundament for videre vekst i Agderfylkene, avslutter Granroth.

Atea har kompetanse innenfor alle deler av it-infrastrukturmarkedet. De har cirka 1500 ansatte og har kontorer i 21 byer.