Blodkontrakt til Kitron

Blodkontrakt til Kitron

Cellavision forlenger Kitron-avtale om bildeanalyse for blod og kroppsvæsker.

Kitrons datterselskap Kitron AB i Karlskoga i Sverige, har inngått en ny avtale med Cellavision som utvikler og selger et system basert på bildeanalyse for rutineanalyser av blod og andre kroppsvæsker. Avtalen strekker seg over to år og innebærer at Kitron skal produsere Cellavisions analyseinstrumenter til en årlig verdi av 25 millioner svenske kroner.

Den nye avtalen erstatter den forrige fra 2005. Samarbeidet innebærer produksjon av analyseinstrumentet Cellavision DM96 og videreutvikling av produktets optikk og elektronikk.

- Lang erfaring, spesialisering og et stadig ønske om å forbedre seg er det som gjør Kitron til en partner som utfyller vår kjernekompetanse. Kitron forstår de spesielle kravene som stilles i vår bransje og som påvirker produksjonen av våre produkter, sier Yvonne Mårtensson, konsernsjef i Cellavision i en børsmelding.

LES OGSÅ: Dagens dobbel fra Kitron

Kitron driver utvikling, industrialisering og produksjon for forsvarsindustrien, data og telekom, i tillegg til medisinsk utstyr. Selskapets 1300 ansatte er lokalisert i Norge, Sverige og Litauen og hadde driftsinntekter på 1,7 milliarder i 2006.

- Vi er stolte av at Cellavision fortsatt har tillit til oss og vår produksjon av deres produkter for kunder verden over. Vi er imponert over Cellavisions suksess i markedet og er glade for å kunne bidra med vår kompetanse både innen produksjon og utvikling, sier Johannes Lind som leder Kitron Sverige.

Kontrakter Og Avtaler