Eierskifte i Erate

Eierskifte i Erate

Terje Stykket kjøper 75 prosent av aksjene i selskapet.

Terje Stykket har gjennom sitt selskap Orkidehøgda Holding kjøpt 75 prosent av aksjene i Erate. De øvrige 25 prosent av selskapet eies av gründer og administrerende direktør Ove Vik gjennom Ove Vik Invest.

Erate leverer løsninger og systemer for fakturering og kundehåndtering.

Den nye eieren sier han har stor tro på Erate, og mener selskapet har stort internasjonalt potensial.

- Dette er kanskje det selskapet jeg har sett med størst potensial. Jeg likte kort sagt det jeg så: veksten, strukturen og menneskene. Og ikke minst produktet, sier Stykket i en melding.

Nyter god vekst

Selskapet har siden oppstarten i 2005 hatt god vekst og lønnsomhet. Omsetningen i 2013 økte fra 48 millioner til 60 millioner sammenlignet med året før, omlag 25 prosent vekst på topplinjen.

Driftsresultatet økte fra 4,5 millioner til 5,6 millioner.

Vik er svært fornøyd både med 2013-resultatet og ny hovedaksjonær. En årlig vekstrate på 20 prosent siden oppstart, er ikke å kimse av. Men potensialet er større, og Vik mener selskapet har fått en boost med ny eier.

- Å få Terje Stykket inn på eiersiden er noe av det beste som har skjedd oss. Han har tro på oss og er villig til å satse. Terje mener vi skal kunne nå 250 millioner i omsetning innen fem år, og jeg kan ikke annet enn å si meg enig. Vi er sikre på at vi sammen kan ta Erate videre. I Norge, Norden og internasjonalt, avslutter Vik.

Kontrakter Og Avtaler