Nets velger Telenor

Nets velger Telenor

Skal levere tele- og datatjenester til Nets i fem land i Europa.

Nets har inngått en avtale med Telenor om levering av telekom- og datatjenester til Nets i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland.

Avtalen trer i kraft 1. mai, og skal gå over tre år. Kontrakten har også mulighet for forlengelse, og har en samlet verdi på omlag 46 millioner kroner, heter det i en pressemelding.

Telenor skal forsyne Nets med mobil- og fasttelefoni i tillegg til bredbånd i de fem landene, til sammen omlag 3000 abonnementer, hvorav 2000 er nye tilskudd.

- Vi har valgt Telenor som telekom- og dataleverandør fordi vi føler oss trygge på at vi vil få gode, stabile tekniske løsninger og tjenester. I tillegg gjelder kontrakten for fem land, noe som i stor grad vil forenkle den daglige driften og føre til lavere kostnader for oss, sier Øyvind Apelland, it-direktør i Nets Group.

Bra for ny avdeling

Avtalen er også en fjær i hatten for den snaut ni måneder gamle Telenor-avdelingen Nordic Enterprise Sales.

- Vi er et globalt selskap som er godt representert i Norden, og derfor forstår vi behovene til regionale virksomheter som har internasjonale ambisjoner, sier Thomas L. Kraft, leder for salg og support ved Nordic Enterprise Sales-avdelingen i Telenor.

- Nets har i mange år vært en verdsatt Telenor-kunde. Det er en glede for oss å kunne utvide samarbeidet og gå fra å betjene Nets i ett marked til å bli deres totalleverandør av telekomtjenester i fem europeiske land, legger han til.

Nordic Enterprise Sales ble etablert som et kompetansesenter i mars 2012, og leverer integrerte løsninger til flernasjonale foretak med tverrkulturelle behov, som det heter fra Telenor.