Nokas valgte Microsoft-ERP

Nokas valgte Microsoft-ERP

Nettsky og ny funksjonalitet står på programmet for sikkerhetsselskapet Nokas og utviklerpartner Advania.

Nokas har valgt Microsoft som leverandør av nytt ERP-system. Løsningen er basert på Microsoft Dynamics AX2012 R3, og skal gi selskapet en årlige kostnadsbesparelse på omlag 10-12 millioner kroner, ifølge en melding fra Microsoft.

Blant ny funksjonalitet nevnes varebestilling, fakturering, anleggsdokumentasjon, HR og rapportering. Løsningen skal også integreres med mobile terminaler for medarbeidere ute i felten.

Begrensninger i skyen

Utviklingen av det nys systemet skal gjøres i nettskyen, på Microsofts Azure-plattform.

- Dette gjør at vi kan spare tid og redusere kostnader. Begrensninger i lovverket gjør at selve produksjonen må foregå i Nokas eget datasenter i Norge, men vi hadde gjerne vurdert å legge også denne i skyen om lovverket tillot dette, sier Jon Oluf Brodersen, it-direktør i Nokas.

Selskapet er dessuten blant de første som tar i bruk Azure for utvikling av Dynamics AX. Utvikling og testing av løsningen er i gang, og det nye systemet vil rulles ut 1. april 2015. I første omgang vil rundt 3.000 medarbeidere ta i bruk tjenesten.

Avtalen med Microsoft inkluderer supporttjenesten Premier Support, som gir Nokas tilgang til rådgivning, kunnskap og ressurser hos Microsoft.

- For oss er det viktig at Microsoft er en aktiv partner og tar eierskap til utvikling av løsningen. Dermed kan vi lære av deres globale erfaringer, i størst mulig grad benytte standardfunksjonalitet, og sikre at løsningen har lengst mulig levetid, sier Brodersen.

Nokas har samtidig inngått partneravtale med applikasjon- og konsulentselskapet Advania Norge. Selskapet vil bistå med konsulenttjenester under utvikling og implementering.

Behov for fellesløsning

Nokas kjøpte tidligere i år opp den norske delen av konkurrenten G4S, og fikk med dette behov for et felles ERP-system for de to selskapene. G4S hadde benyttet en SAP-løsning, mens Nokas hadde en eldre AX-løsning fra Microsoft.

- Vi hadde behov for fornyelse, og fusjonen ga oss mulighet til å implementere en felles, fullverdig ERP-løsning for alle ansatte. Valget falt på Micosoft AX2012 R03, som både gir oss en rekke nye fordeler og lar oss bygge inn funksjonalitet fra begge de tidligere løsningene, avslutter Brodersen.