Skatteavtale til Proact

Skatteavtale til Proact

Skatteetaten har valgt Proact som leverandør for ny infrastruktur.

Skatteetaten er i full gang med flere moderniseringsprosjekter, og har valg Proact som sin leverandør på konvergert infrastruktur.

Kontrakten har en verdi på 12 millioner kroner i første omgang. Vedlikehold og support kommer i tillegg.

Løsningene fra Proact skal brukes som plattform på alle nye prosjekter, og prosjektleder Jan Tore Ajer i Skatteetaten håper løsningen kan utvides til å inkludere de nå Oracle-baserte saksbehandlersystemene.

Akseptansetest av løsningen gjennomføres i april og alt skal være i produksjon i midten av juni i år. De første prosjektene som skal kjøres i det konvergerte miljøet er elektronisk dialog med arbeidsgivere, a-meldingen, og modernisering av grunnlagsdata.

- De nye løsningene skal bare for a-meldingen håndtere innrapportering av over 120 millioner transaksjoner årlig, med tilhørende krav til ytelse, tilgjengelighet og kvalitet, påpeker Ajer i en pressemelding.

Vokser på konvergert infrastruktur

- Markedet for konvergert infrastruktur er i ferd med å ta av, og vi opplever stor pågang, sier administrerende direktør i Proact, Eirik Pedersen.

It som en tjeneste-løsningen Flexpod er den sentrale komponenten i leveransen, og inkluderer server, lagring, nettverksutstyr og programvare. Teknologien er hentet fra Cisco, Netapp og Vmware.

Kontrakter Og Avtaler