Nytt Coromatic-datasenter i Nepal

MILEPÆL: Anders Tollsten ser Nepal-kontrakten som en milepæl for den internasjonale satsingen. (Foto: juliana wiklund photography/morethanwords.se)

Nytt Coromatic-datasenter i Nepal

Selskapets to tidligere sentre besto jordskjelv-testen.

Nordiskbaserte Coromatic har fått kontrakt med den nepalske telekomoperatøren Ncell til en verdi av 80 millioner kroner, ifølge pressemelding. Coromatic bygger et komplett nytt datasenter som skal støtte den massive utbyggingen av mobilnettet i landet. Dette er det tredje datasenteret selskapet leverer i Nepal.

Ekstrem belastning

– Nepal er et av de land i verden hvor behovet for mobildata øker raskest, og befolkningen tar raskt i bruk fordelene ved mobile tjenester. For å støtte utviklingen er vi fornøyde med å få nok et Coromatic-bygget datasenter på plass. Det er helt avgjørende at våre datasentre er meget robuste både når det gjelder konstruksjon og teknisk tilstand, sier Andras Pali i Ncell. Han trekker fram det ødeleggende jordskjelvet i 2015 som et bevis på at Coromatics datasentre tåler selv de mest ekstreme belastninger.

Oppdraget lander i fanget på Coromatic kun et år etter at selskapet startet sin globale satsning med Coromatic International, og de ser dette som en milepæl på veien videre.  

Datasentret leveres nøkkelferdig. Coromatic har tatt fullt ansvar for prosjektet, fra anleggsarbeid og tilrettelegging av selve lokasjonen, til leveranse av et fullt fungerende datasenter på plass i Pokhara i Nepal.

– Vi er stolte over den fornyede tillit som Ncell har gitt oss i Nepal. Det nye datasentret er et meget godt eksempel på hvordan vi leverer vår spesialistkunnskap, i kombinasjon med en prefabrikert og robust løsning, til en region med store geografiske utfordringer, sier administrerende direktør Anders Tollsten i Coromatic International.

kontrakter