Lavere kostnader med konsolidering

Lavere kostnader med konsolidering

HP satser på lagringskonsolidering i nedgangstider og lanserer nye løsninger for lagringsvirtualisering.

HP annonserte nylig en rekke nyheter i sin portefølje for lagringsvirtualisering.

En undersøkelse gjennomført av selskapet i desember viser at server- og lagringskonsolidering og virtualisering vil være prioriterte investeringsområder for bedriftskunder over de neste 12 månedene.

- 49 prosent av bedriftene planlegger servervirtualiseringsprosjekter, mens 56 prosent planlegger å konsolidere datasentrene. Dette er en god måte å oppnå operasjonelle og finansielle resultater på, sier Kyle Fitze, markedsdirektør for lagringsplattformer i HP Storageworks.

HPs nye EVA 6400- og EVA 8400-løsningene er laget med tanke på mellomstore og store bedrifter og erstatter EVA 6100 og EVA 8100. Gjennom å redusere behovet for økt kapasitet skal de kunne bidra til å senke administrasjonskostnadene med inntil 50 prosent sammenliknet med konkurrerende løsninger.

I tillegg til økt lagringskapasitet støtter de nye løsningene også bruken av flashbasert minne på inntil 72 gigabyte per disk.

HP lanserte også en ny versjon av sin SAN Virtualization Services Platform, eller SVSP. SVSP 2.1 er en løsning for virtualisering av lagringsressurser fra ulike plattformer. Gjennom konsolidering av lagringsressursene kan kundene bedre utnytte den eksisterende infrastrukturen.

Blant nyhetene er bedre støtte for tredjepartsplattformer og operativsystemer i tillegg til høyere ytelse. Ifølge HP leverer den nye SVSP 2.1 dobbelt så høy ytelse og er mer skalerbar og fleksibel sammenliknet med tidligere versjoner.

I tillegg annonserte selskapet forbedringer i sin HP Data Protector Software, som økt støtte for virtuelle miljøer og automatisert backup, gjenoppretting og replikering av virtuelle servere til HPs EVA-løsninger.

Les om:

Lagring