TEST: Kingston SSDNow V+200: Bedre billigalternativ?

TEST: Kingston SSDNow V+200: Bedre billigalternativ?

Sist Kingston lanserte en rimeligere SSD-modell, var resultatet dårlig. Er den nye bedre?

Kingston SSDNow V200 testet vi senhøstes i fjor, og resultatet var svært dårlig – ytelsen var generelt varierende og SSD-en hadde problemer med å opprettholde ytelsen etter hvert som minnecellene hadde vært i bruk.

Kingston har nå kommet med modellen V+200. Prisen hos norske nettbutikker ligger på omtrent det samme som for V200 i skrivende stund – til dels er den nye også rimeligere. Og ja, den er langt bedre.

SSDNow V+200 er basert på samme kontrollerteknologi som Kingstons svært gode HyperX- og KC100-modeller. Men det benyttes rimeligere minneteknologi. Ytelsen varierer litt mellom kapasitetsalternativene. Vi testet 120 gigabyte-modellen som er oppgitt til å ha en lesehastighet på opptil 535 MB/sek og skrivehastighet på opptil 480 MB/sek.

For å komme i nærheten av disse tallene må det imidlertid være data som LSI Sandforce SF-2281-kontrolleren klarer å komprimere når Kingston her benytter en enklere minneteknologi. I praksis trenger ikke dette å bety så mye. SSD-en framstår under vanlig bruk med svært god ytelse, men den er samtidig på en del operasjoner et stykke unna de beste.

LSI Sandforce SF-2281-baserte SSD-er vil normalt sett også fungere bra på Mac ettersom ytelsen opprettholdes på et godt nivå uten at operativsystemet trenger støtte for Trim-teknologien.

LES OGSÅ:

TEST: Intel SSD 520 og Kingston KC100: Raske proff-SSD-er

Ytelsestall

SSD-en ble testet på vårt faste system for SSD-testing, utstyrt med Intel Core i5-2500K-prosessor og P67-basert hovedkort fra Asrock. Vi bruker Windows 7 som operativsystem. På en del områder vil forskjellige kapasitetsalternativer av samme SSD kunne ha forskjellig ytelse. Normalt sett er det på store operasjoner man helst ser forksjellene - ytelsen for vanlig system- og applikasjonsbruk er gjerne ikke så forskjellig.

LES OGSÅ:

OMTEST: OCZ Octane: Raskere via oppdatering?

Konklusjon

Kapasitetsalternativene for SSDNOw V+200 er 60, 90, 120, 240 og 480 gigabyte. Vi tror modellene på 120 og 240 gigabyte vil være mest aktuell, og prisene her er cirka 1100 og 2100 kroner. Ytelsen er praktisk talt identisk med SSD-er som Corsair Force 3 og OCZ Agility 3, som er noen tiere rimeligere. I tillegg har man SSD-er som Crucial m4 og Samsung SSD 830 som er bare marginalt dyrere, men samtidig en del raskere.

Kingston leverer SSDNow V+200 i forskjellige versjoner. Blant annet finner man modellen med en B til slutt i modellkoden som har medfølgende programvare for diskkloning og et USB 2.0-diskkabinett – dette for å gjøre oppgradering til SSD i bærbar pc enklere gjennom at pc-ens originale disk monteres inn i usb-kabinettet.

LES OGSÅ:

TEST: Rimeligere SSD med topp ytelse

Les om:

Lagring