Apple skal granskes av EU

Apple skal granskes av EU

Mistenkt for å bruke konkurransehemmende metoder ved salg av iphone.

EU-kommisjonen forbereder en granskning av Apples forretningsmetoder for å finne ut om selskapet bryter europeiske konkurranselover. Selskapet mistenkes for bruk av konkurransehemmende salgskontrakter og tekniske begrensninger for å holde konkurrentene unna.

Denne informasjonen er basert på en ni sider-lang spørreundersøkelse som har ble sendt ut i forrige uke til flere av de store mobiloperatørene i Europa. Ifølge Financial Times skal EU-kommisjonen fokusere spesielt på de ulike distribusjonsavtalenene Apple har inngått med mobiloperatørene.

”Kommisjonen har informasjon som indikerer at Apple og Mobile Network Operators (MNOs) har inngått distribusjonsavtaler som potensielt kan føre til utestenging av flere andre smarttelefonprodusenter på markedet, står det i spørreundersøkelsen.

Klager fra mobiloperatører

Bakgrunnen til granskningen av Apple skal være individuelle klager fra mobiloperatører.

Før en formell etterforskning kan settes i gang, må EU-kommisjonen bekrefte at det er hold i påstandene om at Apple dominerer det europeiske markedet – noe som kan bli vanskelig med tanke på Samsungs popularitet på markedet.

Hevder de ikke bryter loven

Tidligere i år skrev The New York Times at flere europeiske mobiloperatører stilte spørsmål til Apples salgstaktikk. Flere av operatørene hadde opplevd at hvis de ikke klarte å selge et visste antall Iphones innen en spesifikk periode, fikk de ikke lenger lov å selge telefonen.

Apple sier til Financial Times at selskapet ikke bryter europeiske lover. Mobiloperatørene må sende inne svarene til spørreundersøkelsen innen 17 juni.

Lov Og Rett