Knallhard dom for kredittkort-hacking

Knallhard dom for kredittkort-hacking

28 år gamle Albert Gonzales dømt to ganger til 20 års fengsel.

Albert Gonzales var en av elleve personer som ble arrestert i august 2008 i forbindelse med de omfattende datatyveriene mot TJX, BJ's Wholesale Club og flere andre butikkjeder i USA.

Hackingen ga gruppen tilgang til 130 millioner kredittkortnumre over en periode på seks år som startet i 2003. Angivelig har de tappet kontoene for flere millioner dollar.

Nå må hjernen selv sone 20 år i fengsel. Gonzales fikk tjue år i begge sakene han var tiltalt for - men disse kan sones samtidig.

Gonzales har også en tredje tiltale hengende over seg. Dom i denne vil falle i natt norsk tid. Straffen er uansett den lengste som noen gang er avsagt i USA for datakriminalitet.

- Jeg står foran dere ydmyket etter de 24 siste månedene, sa Gonzales i forbindelse med rettsaken og referte til de to årene han har sittet i varetekt.

Angrende synder

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste har retten fått se en angrende synder.

- Jeg er ikke bare skyldig i å ha utnyttet kompliserte nettverk, men også for å ha utnyttet personlige relasjoner, sa Gonzales.

Når det gjelder relasjoner sikter Gonzales til tiden hvor han var informant for US Secret Service. Denne avtalen fikk han i stand etter en annen datakrimsak han har på sitt rulleblad.

Albert Gonzales misbrukte imidlertid denne tilliten til å gi informasjon videre til sine partnere i kredittkortsvindelsaken. Han ba også om unnskyldning til sin nærmeste famile.

Flere dømt

Tidligere denne måneden ble 33-årige Humza Zaman, en tidligere programmerer hos Barclays Bank, dømt til fire års fengsel for medvirkning til angrepene mot TJX og BJ's.

Zaman erklærte seg skyldig i hvitvasking av penger, hacking, identitetstyveri og falske pengeoverføringer. I tillegg til fengsel, fikk han også en dom på tre års betinget fengsel etter løslatelsen. Zaman må også betale en bot tilsvarende rundt 450.000 norske kroner.

Les om:

Lov Og Rett