Daglig leder i Avantador,Lars Gunnar Fledsberg (midten),ønsker å gjøre Skooler til verdens største Microsoft Office 365 baserte læringsplattform. Her står han sammen med teknisk leder Tor Ove Henriksen og markedssjef Bjørn Ruud (høyre). (Foto: Od

Daglig leder i Avantador,Lars Gunnar Fledsberg (midten),ønsker å gjøre Skooler til verdens største Microsoft Office 365 baserte læringsplattform. Her står han sammen med teknisk leder Tor Ove Henriksen og markedssjef Bjørn Ruud (høyre). (Foto: Odin Media)

Gode støttespillere ga global vekst

Med litt drahjelp fra Microsoft vil LMS-firmaet Avantador nå etablere seg globalt med læringsplattformen Skooler.

Mossefirmaet Avantador har på kort tid gjort seg bemerket i Norge ved å ha blitt tatt i bruk som læringsplattform ved mer enn 500 skoler. Ved hjelp av Microsoft er firmaet nå i ferd med å etablere seg i syv europeiske land.

Selskapet fikk støtte fra Innovasjon Norge for å utvikle den digital læringsplattformen Skooler som har 333.000 brukere fordelt på 574 skoler.

Skooler skal effektivisere samhandlingen mellom lærer, elev og foresatte ved hjelp av forskjellige digitale pedagogiske verktøy. Disse verktøyene er utviklet i Microsoft Office 365. 

- Ved å tilby Skooler som en del av Microsoft Office 365, kan utdanningsinstitusjoner realisere gevinster som reduserte it-kostnader for skoleeier, redusert tid brukt på it for lærere og økt grad av individuelt tilpasset undervisnings-opplegg for elevene, sier Lars Gunnar Fledsberg, CEO Avantador AS, i en melding fra selskapet.

Viktige støttespillere

Teknologi-giganten Microsoft har fått opp øynene for education technology firmaet i Moss. 

- Avantador har utviklet Skooler – en Office 365 basert digital læringsplattform som lærere og elever trenger hver eneste dag. Skooler baseres på vår Office 365 plattform og vi kan da levere nødvendige pedagogiske verktøy som et fullintegrert pakketilbud til skolesektoren. Gjennom vårt globale partnernettverk hjelper vi nå Avantador til å bli et verdensomspennende selskap, sier Bjørnar Hovemoen, Education Lead Norway i Microsoft.

Det er ikke bare Microsoft som har fått opp øynene for Mossefirmaet. Som investor og styremedlem har Avantador fått med seg Roger Larsen, med-gründer av læringsplattformen Fronter. Larsen forlot Fronter i 2010 og er nå klar for nye utfordringer i Avantador. Dette er den daglige lederen i selskapet fornøyd med.

- Roger Larsen vil bidra med sin kompetanse og nettverk når det gjelder strategi og internasjonalisering. Dette blir viktig i vårt videre arbeid med å få Skooler til bli verdens største Microsoft Office 365 baserte læringsplattform, sier Fledsberg.  

Microsoft