Tjenester og applikasjoner i bøtter og spann

Tjenester og applikasjoner i bøtter og spann

Mobile World Congress er stedet for å ta pulsen på mobilbransjen. I år er oppmerksomheten knyttet til LTE på infrastruktur og tjenester og applikasjoner på brukersiden.

BARCELONA: Det er ikke mangel på nyvinninger på årets mobilmesse. Her kan du lese om nye tjenester og applikasjoner vi har sett nærmere på.

Arantech viser systemer for nær sanntids måling av hvordan mobilnettet fungerer overfor brukerne.

Ved hjelp av prober forskjellige steder i nettet fanges det opp informasjon om samtalekvalitet og datatrafikk som så vises direkte i et grafisk grensesnitt.

På det viset kan mobiloperatører overvåke og finne feil og svakheter i nettet på et tidlig stadium.


Data hentes inn fra prober i mobilnettet og vises grafisk i nær sanntid.

Miljøvennlig er viktig

Irske Jivo lager beskyttelsesdeksler til iPhone. Det er ikke så oppsiktsvekkende, men de gjør et stort poeng ut av hvor miljøvennlige de er, som for eksempel at dekslene lages i Irland i stedet for Kina, og dermed ikke må fraktes rundt halve kloden for å selges i Europa.

Videre er dekslene biologisk nedbrytbare og innpakningen kan resirkuleres.


Stilige og miljøvennlige deksler for iPhone.

Fjerner spam

Sentry lager løsninger for beskyttelse mot spam på mobiltelefoner. Særlig i USA har de sett en voksende mengde phishing-forsøk som har utgangspunkt i tekstmeldinger.

Sentrys løsning hjelper operatører til å beskytte brukerne ved at en applikasjon på telefonen lar brukeren klage om det kommer spammeldinger. Når det er kommet nok klager vil systemet automatisk blokkere avsenderen.


Phishing med tekstmeldinger er et økende problem.

Betaling og døråpner

Vi har lenge hørt om løsninger for å betale med mobilen, eller å kunne bruke den til å åpne dører, starte bilen og lignende. Men skal du bygge inn mobilradio i kassaapparater og biler blir det fort kostbart.

Enklere da å bruke NFC, Near Field Communication. Zapa lager brikker som du kan lime på mobilen og som fungerer mot en rekke typer rimelige lesere. Snart blir brikkene overflødige, fordi mobiltelefonene vil være utstyrt med NFC som standard.


Betaling med mobilen blir nå like enkelt som med kort.

Les om:

Mobil Sikkerhet