Vi kaster oss over mobilt bredbånd

Vi kaster oss over mobilt bredbånd

Over 180 000 nordmenn er nå mobile bredbånds-kunder. Innen 2010 vil tallet stige til 1,2 millioner.

Norsk Telecom har laget en rapport om mobilt bredbånd, og ifølge deres prognoser vil nærmere 1,2 millioner nordmenn ha mobilt bredbånd innen utgangen av 2010.

- Mobilt bredbånd vokser langt raskere enn det man hadde trodd, sier bransjeanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom til Dagens Næringsliv.

I år har bruk av mobilt bredfbånd skutt skikkelig fart. I løpet av de første seks månedene av 2008 bestilte 55 000 nye personer bredbånd. Det er en økning på 49 prosent. Siden første halvår 2006 har antallet mobilt bredbåndskunder vokst med nesten 570 prosent.

Dreper fast bredbånd?

På samme måte som mobiltelefonen har utkonkurrert fasttelefonen tror Aarønæs at mobilt bredbånd om noen år kan true det faste bredbåndet.

– Nye produkter som mindre og lettere pc-er og bredbåndstelefoner som Iphone og bedre hastighet og kapasitet i nettene vil medføre at man får bredbånd i lomma. Da vil nok mange kutte ut bredbåndsabonnementet de har i sine hjem og heller ha kun mobilt bredbånd, sier Aarønæs.

Telenor har ifølge avisa endret sin mobile bredbåndsstrategi. Før ville selskapet bygge ut mobilt bredbånd til alle tettsteder over 1000 innbyggere, men nå er grensen senket til 200 innbyggere. Ifølge informasjonssjef Knut Solli er målet å gjennomføre utbyggingen i løpet av første kvartal i 2009.

Mobil Sikkerhet